Invitat de Oprea în partid! – Deputatul Iriza a devenit şi preşedinte executiv al UNPR Gorj

326

Parlamentarul de Gorj, Scarlat Iriza, a renunţat, ieri, la PSRo, partid condus de Mircea Geoană, acesta trecând la UNPR, formaţiune politică în care a fost invitat să acceadă chiar de către preşedintele partidului, vicepremierul Gabriel Oprea. Odată cu semnarea adeziunii sale la UNPR, deputatul Iriza a fost numit şi preşedinte executiv al organizaţiei progresiste din Gorj, noul lider al filialei avându-i de ieri în subordine pe copreşedinţii Gheorghe Cocină şi Robert Filip. Iriza şi-a explicat motivele pentru care a ales UNPR prin intermediul unui comunicat de presă, acesta anunţând şi că îşi va aduce membrii fostei sale echipe din PSRo în noul partid, asta dacă respectivii doresc să-l urmeze la formaţiunea progresistă.

Acceptarea lui Scarlat Iriza, şi invitaţia care i-a fost făcută acestuia de către preşedintele Gabriel Oprea, legat de accederea deputatului de Gorj spre UNPR, arată că partidul progresist avea nevoie de parlamentarul care avusese funcţie şi responsabilitate la vârful PSRo. Nevoia UNPR de forţe proaspete s-a văzut şi prin oferirea, de la nivel central, către deputat şi a funcţiei de preşedinte executiv al UNPR Gorj, funcţie care va crea însă ceva tensiuni la nivel de PSD, ştiută fiind relaţia nu tocmai amiabilă a parlamentarului cu social-democratul Ion Călinoiu.
Mai mult, să nu uităm că la aceeaşi poartă a UNPR a bătut, nu demult, şi senatorul Dian Popescu, liberalul negăsind însă aceeaşi înţelegere la uşa care, dovadă, nici nu i s-a deschis. UNPR l-a invitat, în schimb, pe Iriza la acest partid aflat la Putere.

A refuzat oferta PNL şi PMP
Plecarea lui Iriza, deputat de Gorj, la UNPR a fost, de altfel, anunţată ieri, oficial, şi în Camera Deputaţilor. S-a menţionat acolo că Iriza a fost ales pe lista PSD, dar şi că din februarie 2015 el a fost neafiliat. În Camera Deputaţilor nu s-au menţionat şi motivele plecării lui Iriza la UNPR, parlamentarul având însă grijă, ieri, să le facă publice prin intermediul unui comunicat de presă.
“Am decis să ies din proiectul politic al lui Mircea Geoană din motive de ordin politic, nu de altă natură. Modul în care a evoluat strategia de consolidare a PSRo nu mai coincide cu viziunea mea despre un partid al acţiunii concrete care să primească sprijinul oamenilor. Oamenii aşteaptă de la noi mesaje clare, soluţii, proiecte. Nu am reuşit până acum să facem din PSRo o forţă care să răspundă aşteptărilor populaţiei. Nu pot rămâne într-un proiect în care nu am reuşit alături de colegii mei să convingem cu adevărat că este nevoie de noi. Îi respect pe colegii mei, cred că Mircea Geoană este o personalitate importantă, dar se pare că nu este suficient pentru un succes politic. Am ales UNPR pentru că este un partid pragmatic, iar eu sunt un om căruia îi plac faptele, lucrurile care se văd. Cred că în UNPR, eforturile politice pe care le voi face vor fi mai vizibile. Vreau să nu-i dezamăgesc pe oamenii din Gorj care cred în mine şi în puterea mea de a face. De pe platforma unui partid ca UNPR voi reuşi să-mi ţin promisiunile pe care le-am făcut faţă de oamenii şi comunităţile din colegiul în care am candidat. Rămân un om de stânga, fapt pentru care am refuzat toate ofertele venite de la PNL şi PMP”, a transmis Iriza.
Deputatul are mai multe proiecte pentru Gorj, el implicându-se, prin elaborarea unor acte normative, şi în sprijinirea Complexului Energetic Oltenia.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here