Învinși și în finala mică

384

Juniorii Pandurilor au sperat să prindă un loc pe podiumul Campionatului Național al juniorilor republicani A, însă au pierdut meciul cu Dinamo cu 3-4 și au trebuit să se mulțumească și cu locul 4, egalând o performanță mai veche a altei grupe a clubului gorjean.

Deși au marcat trei goluri frumoase în finala mică disputată la Buftea prin Predescu, Negrescu și Dănăricu, junii panduri au părăsit terenul de joc învinși după ce au încasat patru goluri de la Dinamo, o echipă cu o talie superioară care a știut să-și valorifice acest avantaj la fazele fixe.
Dezamăgirea pierderii unui loc pe podium, deși la un moment dat le părea la îndemână acest lucru, este destul de mare, iar antrenorii și jucătorii simt din plin acest lucru având parte de o bucurie moderată, chiar dacă și locul 4 reprezintă o performanță notabilă: “Locul 4… Noi ne-am dorit în primele patru, nu locul 4… Ne pare rău că a ieșit așa și nu am reușit o victorie în fața lui Dinamo deși, cred eu, o meritam. Am dominat jocul de la un capăt la altul, ei ne-au taxat la faze fixe. Am avut 4-5 ocazii unu la unu cu portarul, am avut două bare, se pare că nici șansa nu a fost de partea noastră. Îmi pare rău pentru băieți pentru că meritau locul trei. În repriza a doua am luat golul pe dominarea noastră, pe contraatac. Am primit două goluri pe lipsa de marcaj, pe neatenția unui fundaș central. Ne pare rău… E o înfrîngere nemeritată, noi am ratat ocazii clare, am irosit ocazii chiar și cu poarta goală, Cocină a avut patru ocazii”, a declarat antrenorul Constantin Andriucă pentru site-ul oficial al clubului târgujian imediat după finala mică disputată la Buftea. Aceleași regrete le încerca la finele meciului și mijlocașul Rodemis Trifu: “Sincer să fiu, locul 4 nu mă mulțumește. La cum am jucat, zic că trebuia să fim clasați mult mai bine, dar asta e viața, ăsta-i fotbalul…”. Ceva mai mulțumit a fost Bogdan Dănăricu, care a reușit să marcheze un gol superb în partea a doua a meciului și care speră ca în această vară să facă pasul spre prima echipă, cel puțin pentru stagiile de pregătire centralizată ale echipei lui Grigoraș: “Sunt foarte dezamăgit de acest eșec, cu Dinamo. Cred că puteam să câștigăm lejer după cum a decurs jocul, dar sunt mulțumit măcar că am înscris un gol frumos. Măcar atât să realizez dacă nu am putut să câștigăm… Diferența la acest joc s-a făcut la fazele fixe și la talie. Locul 4 era obiectivul nostru, dar se putea și mai bine. Avem un gust amar, dar ne mulțumim și cu locul 4. N-avem ce face… Pentru mine urmează o vacanță frumoasă și apoi o să mă pregătesc cât mai bine în cantonamentul din vară, alături de echipa mare”, a declarat mijlocașul ofensiv al echipei gorjene.

Bălăeț are alte obiective
Dacă pentru antrenori și jucători un loc pe podium ar fi reprezentat mai mult fie și doar pentru CV, directorul sportiv al Pandurilor, Robert Bălăeț, spune că obiectivul principal nu este câștigarea de titluri la juniori, ci pregătirea acestora pentru a face pasul spre echipele de seniori din prima ligă, acolo unde se face performanță cu acevărat: “Este un loc 4 merituos. Eu mă uit mai mult la promovarea acestor jucători. Recunosc, mă interesa și acest rezultat, dar mai mult mă interesează ca acești jucători să aibă o continuitate, să meargă spre echipa mare sau spre alte echipe din România. În general, am fost mulțumit de unii jucători. Unii vor rămâne să joace la echipa a doua, unii vor pleca, iar alții, 2-3, vor merge spre echipa mare. Locul 4 este un loc bun pentru Pandurii, sper ca în anii următori să muncim mai mult și să spargem gheața și să intrăm și în primele trei pe țară”, a declarat Robert Bălăeț.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here