Învinși de belgienii de la RWS Bruxelles

513

După scorurile fluviu cu amatorii și șomerii, la primul amical contra unei echipe mai adunate, Pandurii a cedat, belgienii de la Royal White Star Bruxelles impunându-se cu 3-1.

Fără a folosi în primul unsprezece vreun jucător nou, exceptându-i pe Ciucur, revenit de la Iași, unde fusese împrumutat, și pe Pițian, jucător promovat din propria pepinieră ce a mai fost în anturajul primei echipe și chiar a debutat în sezonul trecut în Liga 1, Pandurii a cedat destul de categoric meciul cu formaţia de ligă secundă belgiană, RWS Bruxelles. Belgienii spun, pe site-ul lor, că nu au avut probleme contra românilor, asta chiar dacă după pauză au introdus pe teren mai mulți jucători tineri, iar repriza secundă a fost dominată de Pandurii. Elevii lui Edi Iordănescu au marcat însă prea mult în poarta amatorilor și în poarta belgienilor nu s-a consemnat decât un singur gol, de consolare, înscris de Valentin Munteanu, în minutul 85. Tehnicianul Pandurilor a trimis pe teren un prim unsprezece format din: Mingote – Unguruşan, Şandru, Vasiljevic, Momcilovic – Mrzljak, Piţian – Ciucur, Răduţ, Nicoară – Roman. Pe parcursul meciului au mai jucat: Lazar, Shalaj, Buleică, Trifu, Grecu, Munteanu şi Wellington. Nu au jucat în acest meci portarul Stanca și mijlocașii Alexandru Dan și Paul Anton, ultimul acuzând în continuare dureri de spate. Deși fundașul portughez, conform spuselor oficialilor panduri, a ajuns în cantonamentul echipei gorjene și era de așteptat să și semneze contractul după efectuarea vizitei medicale, nu a fost folosit nici el în acest meci.

“Nu joacă CV-ul!”
Pe lista de achiziții a Pandurilor, deocamdată doar la nivel de dorință, se află doi jucători cu CV-uri interesante, doi jucători relativ tineri, pe care Edi Iordănescu i-ar dori în echipă și pe care ar intenționa să-i “resusciteze”. Este vorba de olandezul Schenkeveld și Strasser, din Sierra Leone. Cei doi au evoluat puțin în ultima vreme, olandezul doar în returul trecut, însă pentru Strasser sunt extrem de puține partide oficiale în ultimii 5-6 ani, însă acesta din urmă a fost în lotul Milanului. Iordănescu spune că CV-ul este important doar până într-un anumit punct: “Nu joacă CV-ul. Sunt mulți factori care influențează adaptarea, să se integreze, să se adapteze mediul, la oraș, climat, echipă, la stilul de joc. Noi încercăm să repunem pe picioare pe unii care au potențial care au însemnat ceva, să scoatem maxim de la ei, să ne ajute și poate să aducă și ceva bani. Nu luăm jucători care să nu însemne ceva”, explică antrenorul Pandurilor interesul pentru cei doi jucători. Există și posibilitatea ca unii jucători ce au trecut deja pe la echipe importante sau prin campionate puternice, chiar dacă ar semna pentru o echipă din România, interesul și implicarea să lase de dorit, iar Edi Iordănescu spune că s-a gândit și la acest aspect: “Am refuzat unul de la Vasco da Gama, cu zece ani de Serie A. Are 31 de ani și după zece ani de Italia venea în România… Nu știu dacă mai găseai o motivație la el”, a mai declarat tehnicianul echipei gorjene.

Olanda, o piață bună
Pentru completarea lotului cu jucători buni și ieftini, Edi Iordănescu spune că Olanda poate fi o variantă foarte bună. Deși mulți nu iau în calcul piața batavă, antrenorul Pandurilor spune că de acolo ar putea fi aduşi mulți jucători care să accepte salarii relativ mici. “În Olanda sunt jucători care iau bani sub ce se ia în România. Acolo primele 4-5 echipe plătesc mai bine, pot lăsa Olanda pe România pentru câteva mii de euro în plus”, spune Edi Iordănescu. De la vorbă la faptă este însă drum destul de lung. Chiar dacă detaliile financiare ale contractelor se pun de multe ori la punct și jucătorii acceptă condițiile Pandurilor, viața și condițiile oferite de România îi opresc pe cei mai mulți să facă acest pas, nu de puține ori întâmplându-se ca jucătorii să nu fie lăsați de familii să vină în țara noastră.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here