Învinsă şi de Mioveni, Pandurii e singura echipă cu zero puncte!

731

Pandurii Târgu Jiu continuă începutul catastrofal de campionat. Formaţia antrenată de Călin Cojocaru a pierdut şi meciul de acasă cu CS Mioveni (1-2), singura echipă din liga secundă care nu înscrisese în patru etape. Vizitatorii au lovit însă repede la Târgu-Jiu, după doar 3 minute, golul purtând semnătura lui Davide Massaro. Cu Constantin Grecu, căpitan în premieră la Pandurii, la ora debutului în actuala stagiune, Pandurii a reacţionat destul de bine după primirea golului, iar belgianul Martin Remacle a arătat de ce a trecut pe la Torino sau Standard Liege, şi a găsit vinclul porţii lui Popescu. Când lucrurile păreau în favoarea pandurilor, Pleşa a avut o intrare neglijentă la Constantin, iar centralul confruntării nu a ezitat să acorde cartonaşul roşu. A urmat minutul şi ratarea pentru formaţia lui Claudiu Niculescu, dar la cabine s-a intrat pe picior de egalitate. Gazdele s-au apărat mai bine în partea secundă, dar tot un fost pandur i-a pedepsit pe gorjeni. Sergiu Negruţ a fructificat din careu, cu capul, centrarea lui Oancea (79), iar revenirea părea imposibilă pentru alb-albaştri. Totuşi, speranţa a reapărut în minutul 83, când Iacob a văzut al doilea ,,galben”, iar echilibrul numeric a fost restabilit. Din nefercire, presiunea pandurilor s-a concretizat doar cu câteva faze fixe, dar fără rezultat pe tabelă. După acest eşec, Pandurii a rămas singura echipă cu 0 puncte din Liga 2. Ce-i drept, gorjenii au un meci mai puţin şi încă aşteaptă o decizie în cazul Metaloglobus.

Cojocaru: ,,E un nou început”
Deşi echipa sa adună înfrângeri pe bandă rulantă, antrenorul Pandurilor, Călin Cojocaru, este convins că va redresa corabia. Timişoreanul şi-a felicitat jucătorii după meci, dar a pus tunurile pe arbitrii.,,Vreau să-i felicit pe băieţi. Pentru mine este ca şi cum au câştigat. Au avut o atitudine exemplară şi asta vreau de la ei la fiecare meci. Din nefericire, nu putem să jucăm împotriva a 14 ‘jucători’. E dificil. Nu poţi să acorzi cartonaş roşu la prima intrare a lui Pleşa, intrare care nu a reprezentat un atac violent. L-a atins puţin pe jucător, dovadă că după o secundă s-a şi ridicat. Am început meciul foarte prost, moale, am luat gol imediat. După primirea golului am avut o perioadă foarte bună, în care am şi marcat un gol frumos. Jocul s-a rupt după cartonaşul roşu. Nu am mai avut forţă să punem presiune în atac, să stăm sus şi a picat golul lor doi, pe o dominare normală a lor. Pentru noi, meciul de astăzi reprezintă un început”, a declarat tehnicianul gorjenilor.
Cojocaru a mai spus că echipa se mişcă mai bine, deşi vor mai fi jucători legitimaţi şi în zilele ce urmează. Există însă şi carenţe de ordin fizic, iar, paradoxal, omul care se ocupa de pregătirea fizică a echipei, Samuel Covelli, a plecat de la Târgu-Jiu.,,I-am legitimat pe Grecu şi pe Moisie, o să mai legitimăm doi jucători şi consider că vom avea o altă faţă. Trebuie să ne pregătim mai bine, nu avem prospeţime pentru că jucătorii au venit pe rând, dar, pe final, după ce am primit golul doi am avut răspuns, am fost activi, am pus presiune pe ei în 10 oameni, dar din nefericire nu am reuşit golul doi. Nu cred că astăzi a fost o diferenţă între echipe, cât s-a jucat 11 la 11”, a afirmat principalul Pandurilor. Omologul lui Cojocaru, Claudiu Niculescu, nu s-a mai obosit să vină la conferinţa de presă, probabil entuziasmat că formaţia sa a reuşit prima victorie din actualul sezon.

PANDURII TÂRGU JIU – CS MIOVENI 1-2 (1-1)
Martin Remacle 22′ / Davide Massaro 3′, Sergiu Negruț 79′
Pandurii: Aldescu – Pleșa, Moisie, Luzemo, Grecu (cpt.) – Andr. Dobre, Iul. Ștefan (88, Al. Vasilescu), Remacle – Velcotă, C. Vaida (73, Felipe Acosta), Bunga (82, Zaborowsky). Rezerve: Iovicin – Gal, Cornicioiu, Leo. Gheorghe, Cuțitoiu, R. Cojocaru. Antrenor: Călin Cojocaru.
CS Mioveni: Ius. Popescu – Oancea, Al. Iacob, Burnea, F. Constantin, M. Chindriș (68, Seb. Ivan), Sz. Veres, Ișfan, Velblum (46, Sg. Negruț), Massaro (84, Garutti), Coșereanu (cpt.) (46, Rădescu). Rezerve: Val. Sima – D. Toma, Trașcu, Rob. Gherghe, C-tin. Șerban. Antrenor: Claudiu Niculescu.
Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj);
Arbitru: Marius Omuţ (Satu Mare); Asistenți: Ovidiu Timar (Oradea) și Călin Cimponeriu (Lugoj); Rezervă: Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba); Observatori: Ioan Duma (Sibiu) și Cristian Petrean (Hunedoara).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here