Învins la Wimbledon, Mergea vrea să rupă perechea cu Bopanna!

189

Perechea alcătuită din tenismenul gorjean Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna a fost eliminată de la Wimbledon de către cuplul Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia), după cinci seturi dramatice, 2-6, 6-3, 6-4, 6-7 (6-8), 8-6. Meciul pierdut în optimile turneului de la Londra a durat aproape 3 ore! Pentru performanţa lor, învinşii au primit un cec de 23.250 lire sterline şi 240 de puncte ATP. Prea puţin totuşi pentru a alina supărarea lui Florin Mergea, care a dat de înţeles că va rupe parteneriatul cu Bopanna. Deşi nu a oferit certitudini în acest sens, sportivul gorjean a declarat într-o discuție cu Treizecizero.ro că nu se mai înţelege foarte bine cu indianul: “Nu avem o comunicare normală, așa cum ar fi normal să fie într-o echipă la acest nivel. Asta este un lucru care ne trage în jos și se vede în aceste rezultate. E greu să iau acum o decizie, dar voi fi forțat să o iau mai degrabă mai devreme decât mai târziu. Atunci când ajungi la o limită în echipă, este foarte greu să mergi mai departe. Și, din punctul meu de vedere, în jocul meu sunt puține lucruri pe care le mai pot îmbunătăți, pentru că deja am ajuns la un nivel unde joc foarte bine”.
Lipsa comunicării pare să-l deranjeze teribil pe Florin Mergea, care a sugerat că a lăsat mult de la el pentru a se “completa” cu Bopanna: “N-am apucat să vorbim după meci, cred că comunicarea dintre noi n-a fost niciodată punctul nostru forte. Nu vreau să duc discuția doar într-o direcție, dar amândoi suntem două personalități puternice; avantajul meu față de el e că eu, mereu, îmi recunosc greșeala atunci când ceva se întâmplă. Sunt primul care spune «ok, îmi pare rău, asta am greșit-o eu». Iau eu vina asupra mea de multe ori”.

Se reface cuplul cu Tecău?
Visul tuturor iubitorilor de tenis din România, acela ca Mergea şi Tecău să evolueze din nou împreună în circuitul ATP, ar putea prinde contur din sezonul viitor. Deşi spune că discuţiile sunt departe de a fi concretizate, jucătorul din Gorj este decis să refacă echipa cu sportivul constănţean: “Nici el nu trece printr-o perioadă bună cu Juls și cred că amândoi avem nevoie unul de celălalt în această perioadă și avem două turnee foarte bune unde putem să facem puncte împreună. Sunt multe lucruri pozitive în această colaborare cu Horia și sper să pună bazele unei viitoare colaborări, pentru că eu cred că amândoi am ajuns într-un punct în care avem nevoie să facem acest pas”.
Mergea şi Tecău vor juca împreună atât meciul de Cupa Davis cu Spania, cât și în turneele pe hard de la Washington și Toronto, după care se vor îndrepta către Olimpiada de la Rio. Florin a declarat pentru Treizecizero.ro că este o periodă binevenită: “Eu personal cred că am ajuns la o limită, iar de acum încolo, în zilele următoare, începe o altă perioadă alături de Horia. E o întâlnire foarte grea pentru noi, meciul de dublu e important, pentru că plecăm de la egal la egal, probabil o să jucăm cu Lopez/Lopez, cred că șansa este foarte mare”.
În altă ordine de idei, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, a anunţat, miercuri, că Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău şi Florin Mergea vor reprezenta România în întâlnirea cu Spania contând pentru turul al doilea al Grupei I, zona Europa-Africa, din cadrul Cupei Davis. Meciurile vor avea loc în perioada 15-17 iulie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here