Învinețit și fără telefon mobil! Locuitor din Schela, agresat de un angajat al primăriei, chiar în fața instituției

4012

Un cetățean al comunei Schela a depus, ieri, o plângere la IPJ Gorj în care acuză un salariat al primăriei din localitatea de domiciliu că l-ar fi agresat în fața UAT-ului. Incidentul s-ar fi petrecut luni dimineață, iar cetățeanul ar fi fost agresat de muncitorul de la primărie, pe motiv că acesta l-a reclamat în legătură cu lipsa stației de tratare a apei de la Vîjoaia. Victima agresiunii are corpul plin de vânătăi, acesta spunând că salariatul primăriei l-ar fi lovit cu un pumn în cap, apoi, în timp ce era căzut la pământ, i-ar fi aplicat lovituri repetate cu picioarele. Cetățeanul deține un certificat medico-legal care confirmă agresiunea violentă căreia i-a căzut victimă, la poarta primăriei, în curte fiind mai mulți funcționari.

Victima agresiunii este Robert Mangu, de 48 de ani, din Sâmbotin, comuna Schela. Bărbatul susține că s-a adresat primăriei luni dimineață, pentru o taxă de timbru. Din păcate, omul nu a mai ajuns în instituție deoarece, după ce a parcat la poartă, a rămas acolo, asta deoarece s-ar fi trezit, pe neașteptate, cu un pumn în cap.
Omul spune că lovitura l-a culcat la pământ, dar lucrurile nu s-au oprit aici, pentru că muncitorul de la apă, acuzat de lovire, tâlhărie și amenințare, ar fi tăbărât și cu picioarele pe omul aflat la nivelul solului.

Funcționarii primăriei, nepăsători!
Victima spune șocată că martorii incidentului, câțiva funcționari, ar fi văzut totul, dar nu au intervenit. Singurii care l-au ajutat au fost medicii de la cabinetul situat lângă primărie, aceștia așezându-l pe banca din curtea primăriei.
,,Am fost lovit, din spate. Prima dată am primit un pumn în cap, care m-a făcut să cad la pământ. Apoi, muncitorul a început să mă lovească cu picioarele. Erau mai mulți angajați ai primăriei în curte, dar nimeni nu a intervenit, pe motiv că i-am reclamat și pe ei. Primarul a fugit și el prin școală, ca să nu intervină. Mă gândesc că el l-a pus pe subaltern să mă bată, că mă aștept la orice, pentru că vor să mă reducă la tăcere. Reclamațiile mele s-au dovedit reale și evident că deranjez. Am depus plângere la IPJ și am solicitat certificat medico-legal”, a spus Robert Mangu. Acesta susține că agresorul i-a luat telefonul mobil, pe motiv că prin intermediul acestuia face reclamații, sunând la poliție, la presă sau la alte autorități.

Primarul ia măsuri deși nu știe nimic
Edilul comunei Schela, Gabriel Deteșan, susține, în schimb, că nu a auzit de acest incident, dar dacă există o plângere penală, îl va cerceta pe subalternul învinuit de fapte de violență.
Mangu a cerut deja, în scris, imaginile de pe camerele de luat vederi ale școlii și ale primăriei, deși susține că cele ale școlii nu există în exterior, fapt infirmat de poliție. Mangu spune că a mai avut o altercație cu fostul primar de Schela, iar atunci camerele nu au funcționat, motiv pentru care este convins că nu va primi niciun fel de probe de la UAT-ul din Schela. Crede însă că imaginile surprinse de camerele școlii îl vor ajuta în acest demers de pedepsire a celui vinovat pentru fapta sa antisocială.
,,Aștept ca anchetatorii să îmi facă dreptate și nu cred în ancheta dispusă de primar. Toți în primărie sunt rude între ei, se susțin ca o familiei și unii au legătură cu agresiunea asupra mea”, a completat Mangu.
Cetățeanul agresat a făcut mai multe plângeri la organele competente, care stau la baza unor dosare penale aflate în cercetare la poliție și parchet. De aici și incidentul de luni, dar Mangu spune că evenimentul neplăcut îl întărește și va continua să sesizeze tot ce este incorect în comuna sa. ,,Fac asta pentru copilul meu. Mi-a cerut să vindem și să plecăm de aici, că s-a săturat. Tinerii ne pleacă și din cauza acestor lucruri incorecte care se petrec în localitate, la care cetățenii închid ochii”, a mai spus bărbatul, așteptând dreptate din partea anchetatorilor. Este de remarcat faptul că acesta, în decembrie, cerea măsuri de protecție sporite la primărie, fiind convins că instituția nu protejează suficient de mult cetățenii.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here