Primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, îi zoreşte pe investitorii spanioli să pună pe picioare fabrica de cărămidă pe care au anunţat că o fac încă de anul trecut, pe raza comunei.
Pesedistul susţine că dacă spaniolii nu se vor grăbi va permite altor oameni de afaceri români să facă această investiţie care ar urma să creeze numeroase locuri de muncă în localitate. Termenul limită dat spaniolilor de către Ciocea este luna decembrie a acestui an.
Deşi a trecut un an de zile de când primarul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, anunţa că pe raza localităţii pe care o conduce unii investitori spanioli vor face o fabrică de cărămidă, acest lucru nu s-a întâmplat. Edilul a avut însă, între timp, numeroase întâlniri cu afaceriştii din Spania care au strâmbat din nas spunând că nu este o infrastructură bine pusă la punct spre Bustuchin şi că drumurile actuale sunt proaste. Ion Ciocea a înghiţit tot ce au spus aceştia dar acum când a văzut că spaniolii nu au făcut nimic s-a gândit să caute alţi afacerişti care să facă mult dorita fabrică în localitate. ,,Eu le-am spus-o clar că dacă până în decembrie nu vor începe construcţia acestei fabrici eu am găsit deja doi, trei români care au bani şi spun că o realizează ei. Spaniolii sunt însă hotărâţi să facă această fabrică dar vor răspunsuri la câteva dintre întrebările pe care mi le pun pe mail vizavi de drumurile naţionale, de drumurile judeţene, de căile de acces”, a declarat Ciocea. Edilul a menţionat că spaniolii ar fi promis că până în ultima lună a acestui an ei se vor apuca totuşi de această fabrică. Spaniolii au prezentat de fapt primarului un proiect al investiţiei, edilul susţinând că investiţia s-ar ridica la 12 milioane de euro.
Pe amplasamentul vechii fabrici
Noua fabrică de cărămidă trebuia realizată chiar pe amplasamentul unei fabrici mai vechi care nu mai funcţionează de cinci ani de zile. Primarul spera anul trecut ca investiţia să creeze măcar 50 de locuri de muncă, anunţând atunci că investiţia i-ar costa pe spanioli în jur de 18 milioane de euro, asta dacă fabrica ar urma să ruleze zilnic în jur de 400 tone de argilă. Până acum nu s-au colectat însă decât avize şi promisiuni, edilul Ciocea sperând însă ca fabrica să fie pusă pe picioare măcar anul viitor.
Anamaria Stoica