Investiții pe bani europeni. Clădirile DGASPC Gorj, reabilitate energetic

999

Au demarat lucrările de modernizare a infrastructurii energetice a instituțiilor din subordinea Consiliului Județean Gorj. Este vorba de clădirile aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.
„18 martie 2024 marchează demararea oficială a lucrărilor pentru proiectul «Creșterea eficienței energetice a clădirilor aparținând DGASPC Gorj». Acest proiect nu reprezintă doar o importantă realizare tehnică, ci și un angajament ferm către viitorul verde al județului nostru. Prin semnarea contractului de finanțare nr. 10829 din 26 ianuarie 2023, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5 – Valul Renovării, se face un pas major în direcția sustenabilității și inovației în comunitatea noastră. Cu o investiție de 3.749.025 lei, exclusiv TVA, acest proiect nu doar că va reduce semnificativ consumul energetic, dar va și moderniza infrastructura existentă”, a anunțat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Cât durează lucrările
Lucrările includ izolarea termică a pereților exteriori și a planșeelor, înlocuirea tâmplăriei cu soluții eficiente din punct de vedere energetic, modernizarea instalațiilor interioare și, nu în ultimul rând, implementarea unui sistem de energie regenerabilă prin panouri fotovoltaice.
Vor fi introduse, de asemenea, tehnologii avansate de încălzire, prin instalarea a două cazane moderne și pompe de căldură, precum și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice.
„În următoarele nouă luni, vom asista la transformări semnificative, care nu doar că vor îmbunătăți condițiile de lucru ale angajaților DGASPC Gorj, dar vor reduce și costurile operaționale, permițându-ne să redirecționăm economiile în serviciul comunității”, a mai punctat Cosmin Popescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here