Investiţii majore pentru locuitorii din cartierul Ciocârlău

271

Actualii şi viitorii locuitori din zona Ciocârlău a municipiului Târgu-Jiu au motive de bucurie. Municipalitatea va începe în perioada următoare o serie de demersuri pentru modernizarea carosabilului şi a trotuarelor, se vor introduce reţele de canalizare pluvială, menajeră şi de alimentare cu apă.

Indicatorii tehnico-economici şi studiile de fezabilitate pentru mai multe proiecte care vor ajuta la dezvoltarea în partea de nord a municipiului, mai precis în zona Ciocârlău, au fost deja aprobaţi de către consilierii locali de la Târgu-Jiu. Introducerea reţelei de alimentare cu apă pentru zona Ciocârlău va costa municipalitatea circa 193.000 de lei. Alimentarea cu apă se va realiza pe o lungime de 830 metri din ţeavă de polietilenă şi va fi prevăzută cu 4 cămine de vane, acestea din urmă fiind echipate cu robineţi din fontă cu sertar. Racordarea branşamentului se va face din reţeaua existentă ce alimentează cartierul Preajba. Durata de execuţie a lucrărilor, introducerea reţelelor de alimentare cu apă, va dura două luni din momentul începerii propriu-zise a proiectului.

Canalizare menajeră de aproape 300.000 de lei
Având în vedere că în zona Ciocârlău s-a construit un ansamblu de locuinţe sociale, iar o fabrică de cablaje auto va fi înfiinţată în apropierea locuinţelor, Primăria Târgu-Jiu a decis executarea mai multor investiţii tehnico-edilitare. O altă investiţie majoră este introducerea reţelei de canalizare menajeră. Aceasta se va realiza pe o lungime de 830 metri şi va fi prevăzută cu 12 cămine de vizitare, cu deversare în canalizarea existentă din Preajba. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 293.670 de lei, iar din momentul debutului lucrărilor acestea vor dura două luni de zile, conform
deja efectuat.

Carosabil şi canalizare pluvială
Tot datorită dezvoltării zonei Ciocârlău, edilii de la Târgu-Jiu au dispus efectuarea unui studiu de fezabilitate şi prezentarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Modernizare carosabil şi execuţie canalizare pluvială Etapa I”. Din proiectul de hotărâre aprobat de către consilierii locali, rezultă faptul că va fi asfaltată o suprafaţă de 6.135 metri pătraţi de carosabil, iar alţi 2.223 metri pătraţi de trotuare vor fi amenajate. De asemenea, canalizarea pluvială se va realiza pe o lungime de 815 metri şi va fi prevăzută cu 15 cămine de vizitare. Deversarea apelor pluviale se va face în canalul pereat situat pe strada Ciocârlău. Canalizarea va fi prevăzută cu 33 de guri de scurgere simple.
Valoarea totală a investiţiei care cuprinde atât canalizarea pluvială, cât şi modernizarea carosabilului şi a trotuarelor este de 1.921.440 de lei, termenul de execuţie fiind de trei luni de la momentul debutului lucrărilor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here