Investiții inaugurate la Târgu-Jiu de Victor Ponta

252

Premierul Victor Ponta a venit ieri la Târgu-Jiu și a inaugurat cea mai mare investiție privată de care municipiul a avut parte în ultimii 25 de ani, deputatul de pe Colegiul 6 declarându-se mulțumit de ceea ce a văzut aici. Șeful Guvernului a inaugurat și lucrările la șoseaua de centură a municipiului, prezentând și proiectul viitorului stadion și al Sălii Polivalente, cele două obiective sportive urmând să fie modernizate în următorii doi ani.

DSC_0034Șeful Guvernului a fost la inaugurarea mall-ului împreună cu reprezentanții autorităților locale și județene, primarul Florin Cârciumaru neratând ocazia de a menționa că premierul s-a ținut încă odată de cuvânt, mall-ul fiind o investiție despre care în ultima campanie electorală din 2012 se discuta la modul ipotetic. Investiția de 30 de milioane de euro este astăzi gata și își deschide larg ușile pentru toți gorjenii, dar și pentru turiștii care vor veni pe aici în vizită, de la mall premierul mergând pe șantierul viitoarei șosele de centură a orașului. Investiția respectivă costă și ea peste 150 de milioane de lei, fără TVA, cea mai mare parte a finanțării, 85%, fiind asigurată de Uniunea Europeană, restul provenind de la Guvern. Cei 20 de kilometri de șosea ar urma să fie realizați în următorii doi ani, la costurile amintite adăugându-se alte peste 12 milioane de lei pentru exproprierile ce vor fi realizate în perioada următoare.
DSC_0001Prim-ministrul Victor Ponta a mers de la șantierul viitoarei șosele de centură la o întâlnire la Prefectură cu primarii din județ, care, până la sosirea premierului, au discutat cu vicepremierul Liviu Dragnea despre proiectele pe care le au în derulare, dar și despre problemele pe care le întâmpină în derularea acestora. Aici au fost prezentate oficial și cele două proiecte aprobate ieri în ședință de Guvern pentru finanțarea modernizării Stadionului Municipal și a Sălii Polivalente. Modernizarea stadionului va costa peste 20 de milioane de euro, iar cea a Sălii Sporturilor peste 2 milioane de euro, ambele proiecte urmând să fie finalizate, ca și centura ocolitoare, în următorii doi ani. Proiectele respective vor deveni investiții efective în primăvară, când vor începe lucrările propriu-zise pentru materializarea lor. Acestea vor schimba radical fața orașului, zona centrală fiind de nerecunoscut în proiectele făcute publice ieri. Ambele locații sportive vor putea găzdui inclusiv competiții europene, premierul Victor Ponta menționând că Guvernul finanțează și la Craiova construcția noului stadion, precizarea fiind făcută în contextul în care acesta știe cât de mari sunt orgoliile între olteni, iar primarul Florin Cârciumaru tocmai declarase că mall-ul de la Târgu-Jiu este cel mai frumos din Oltenia, la fel ca și stadionul sau sala sporturilor.

DSC_0028Le-a mulţumit primarilor
Ponta a profitat ieri de întâlnirea pe care a avut-o cu primarii și, sigur pe victoria în alegerile prezidențiale, a ținut să menționeze că îi pare rău că de luna viitoare nu va mai fi deputat de Târgu-Jiu. Edililor le-a mulțumit pentru colaborarea de până acum și i-a asigurat că și de acum încolo va reveni în Gorj “ca acasă”. “Vreau doar să vă mulțumesc tuturor pentru cei 10 ani în care am lucrat împreună. O să îmi pară rău dacă nu o să mai fiu deputat de Târgu-Jiu, dar tot acasă o să mă simt aici și vreau doar să vă rog să lucrăm împreună în continuare, să facem o echipă și o familie, așa cum am făcut de fiecare dată”, a menționat premierul Victor Ponta. Șeful Guvernului nu a ratat ocazia de a-i da o replică președintelui Traian Băsescu la ultimele atacuri lansate la adresa sa, Ponta menționând că “mai e atât de puțin” până când actualul șef al statului va răspunde penal pentru faptele sale. “Traian Băsescu, în încercarea de a mă lovi electoral, a făcut ce nu trebuie să facă un preşedinte al României: a promovat o minciună, a atacat justiţia, este supărat că i-a arestat fratele, că toţi din justiţie sunt oameni ai serviciilor, a atacat oameni din serviciile de informaţii care îşi fac treaba şi îşi pun viaţa în pericol pentru România. Este foarte grav că cel care trebuie să apere justiţia şi serviciile le-a atacat pentru un scop electoral”, a spus Ponta. Premierul a continuat să numere zilele în care Băsescu mai stă la Cotroceni, dând asigurări că după ce rămâne fără imunitate pentru actualul președinte vor exista suficiente articole de lege care să fie aplicate pentru faptele comise. “Dar ştiţi cât de aproape suntem de 21 decembrie? Mă simt atât de bine când mă gândesc că mai e atât de puţin. Există în Codul Penal actual prevăzute şi incriminate toate faptele lui Traian Băsescu, trebuie doar aplicat. Sunt convins că după 21 decembrie se va aplica”, a subliniat Ponta.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here