Investiţii în reţeaua de distribuţie a energiei electrice

848
Stalp de inalta tensiune

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat semnarea a nouă contracte de finanțare în cadrul Fondului pentru Modernizare, Program Cheie 3- Sprijin pentru extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice, cu o valoare totală a proiectelor de 686.103.012,24 lei.

„Dacă vrem să avem prețuri mici la electricitate, să reducem pierderile în rețea și să acomodăm un număr tot mai mare de prosumatori, atunci trebuie să dezvoltăm și rețelele de distribuție a energiei. Pentru români, aceste proiecte vor însemna un preț corect la factură și servicii sigure și de calitate. Am solicitat operatorilor de distribuție să accelereze toate investițiile, pentru a putea vedea rezultatele în cel mai scurt timp”, a spus ministrul.

Unul dintre contracte se referă la „Creșterea eficienței energetice și a gradului de siguranță în exploatare a rețelei de distribuție din municipiul Târgu Jiu prin modernizarea, trecerea instalațiilor și echipamentelor ce funcționează la tensiunea de 6kV la o tensiune superioară de 20kV și integrarea acestor echipamente în sistemul SCADA”. Valoare totală a proiectului implementat de Distribuție Energie Oltenia S.A. este de 128.415.500,74 lei, iar valoarea ajutorului de stat – 81.515.802,74 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here