Investiţii în derulare în Bengeşti-Ciocadia

235

pagina 4Primăria comunei Bengeşti-Ciocadia pregăteşte alimentarea cu apă a mai mult de jumătate din localitate. Se speră ca din luna august a acestui an locuitorii comunei să beneficieze efectiv de apă curentă.

Proiectul în baza căruia autoritatea locală a demarat realizarea reţelei stradale de alimentare cu apă, prevede forarea a două puţuri de care să beneficieze cel puţin două sate aparţinătoare comunei, Bengeşti şi Bălceşti.
DSCN2051Recent a fost finalizată şi forarea celui de-al doilea punct de captare a apei. „Proiectul a fost întocmit acum doi ani de zile iar preţurile au rămas neschimbate”, a declarat primarul Victor Geogia. Autoritatea locală garantează în primul rând calitatea apei, captarea acesteia făcându-se prin trei filtre la o adâncime de cel puţin 80 de metri. „Putem spune că avem un debit foarte bun. Pânza freatică permite asigurarea acestuia încă de la adâncimea de 80 de metri. Însă forarea s-a făcut conform proiectului, până la adâncimea de 151 de metri”, mai adăuga edilul.
„Debitul obţinut este de 3,8 litri/secundă iar în studiul de fezabilitate este prevăzut de 2,5 litri/secundă” mai preciza Geogia.
Investiţia pentru cea de-a doua staţie de captare a apei a fost de aproximativ 1 miliard de lei vechi, DSCN2060urmând ca pentru alimentarea cu apă a satelor Ciocadia şi Bircii lucrările să demareze începând cu anul viitor.
Asfalt pe 5,8 kilometri
Cu toate că sunt trecute pe lista de aşteptare privind alimentarea cu apă, satele Bengeşti, Bircii şi o parte din Ciocadia, beneficiază de drum asfaltat. „Pe 2 kilometri de drum s-a turnat primul strat, al doilea strat de mixtură asfaltică urmând să fie turnat în perioada următoare. Astfel, lucrarea va continua spre satul Bengeşti, drumul comunal respectiv făcând legătura cu Albeni, comună învecinată”, spunea Victor Geogia. „Lungimea totală a drumului comunal este de 5,8 kilometri, iar valoarea câştigată la licitaţie este de 2,8 milioane de lei. Până acum s-au cheltuit 500.000 de lei, doar pentru finalizarea primelor etape” mai adăuga acesta. Primarul este convins că investiţia va fi dusă la bun sfârşit, chiar dacă ne aflăm în plină criză economică. „Pe Ordonanţa 577 banii vin mai greu însă sper că Guvernul va găsi soluţiile optime de finanţare şi a acestui program”, concluziona edilul.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here