Investiţii importante, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu

528

DSCN0450Cu sprijinul Consiliului Judeţean Gorj, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a beneficiat de serioase investiţii, atât în lucrări de reabilitare şi modernizare, cât şi în aparatură medicală. Cu toate acestea, investiţiile vor continua, astfel încât unitatea spitalicească să îndeplinească înalte standarde de calitate, iar pacienţii să nu mai fie nevoiţi să meargă în alte judeţe pentru a se trata. Conducerea spitalului spune că fără sprijinul CJ Gorj nu s-ar fi reuşit realizarea atâtor obiective.

În ultima perioadă, diferite secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au fost adevărate şantiere, fiind supuse unor ample procese de modernizare. Astfel, secţia Boli Infecţioase a fost reabilitată complet, pe perioada lucrărilor pacienţii fiind mutaţi într-o altă secţie. Aflată în clădirea de la Pasarelă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, secţia Boli Infecţioase ajunsese într-o stare avansată de degradare, angajaţii acesteia şi pacienţii, deopotrivă, plângându-se de condiţiile insalubre din incintă. De aceea, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Gorj s-au început lucrările de reabilitare capitală a acestei secţii. Lucrările sunt începute de mai bine de aproape trei luni, pe 4 august fiind dat ordinul de începere. La ora actuală lucrările sunt finalizate, urmând a se face inaugurarea oficială a obiectivului.

Secţiile ATI, modernizate cu sprijinul CJ

Secţiile ATI ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au fost complet modernizate, atingând standardele europene cerute în acest domeniu. De asemenea, Secţia Cardiologie – Spital 700 beneficiază de un compartiment modern de terapie intensivă coronarieni atât din punct de vedere al condiţiilor de spitalizare, cât şi al aparaturii medicale. Fondurile necesare reabilitării şi modernizării secţiilor ATI (anestezie şi terapie intensivă) ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au fost asigurate de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Gorj.

Tomograf nou şi aparatură de ultimă generaţie

În locaţia Spital 700 a fost adus, în toamna anului trecut, un tomograf nou şi performant. Acesta a fost instalat lângă RMN. Pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu existenţa unui nou tomograf înseamnă enorm. Vechiul tomograf, care se află în clădirea de pe Tudor Vladimirescu, se defecta frecvent, iar până la remedierea problemei pacienţii fie aşteptau, fie erau nevoiţi să caute soluţii în alte spitale. De aceea, această investiţie este cu atât mai apreciată cu cât era mai mult decât necesară pentru un spital judeţean de urgenţă. Trebuie subliniat, că realizarea acestui obiectiv nu ar fi fost posibilă fără implicarea Consiliului Judeţean Gorj, care împreună cu Ministerul Sănătăţii a făcut posibilă aducerea noului tomograf la Spitalul 700. Pe lângă noul tomograf, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost dotat şi cu altă aparatură medicală, achiziţionată recent pentru secţia ATI din cadrul Spitalului 700, dar nu numai.

Analize şi investigaţii diverse

Gorjenii trebuie să ştie că în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu pot beneficia de investigaţii şi analize de laborator diverse. Astfel, la această unitate se pot efectua investigaţii precum: tomografie computerizată nativă sau cu substanţă de contract, endoscopie digestivă, colonoscopie, electroencefalografie, radiografii, radioscopii, EKG (electrocardiogramă), oscilometrie, spirometrie, ecografie abdominală, pelvină şi ginecologică, Eco-Doppler cardiac, monitorizare Holter-EKG, Monitorizare Holter-tensiune, test efort. De asemenea, în laboratorul unităţii se pot efectua analize multiple: hematologie, biochimie, serologii, bacteriologie, parazitologie.

Ziua Mondială a Sănătăţii, sărbătorită de SJU

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu marchează Ziua Mondială a Sănătăţii prin organizarea unei sesiuni de comunicări, a unui curs pilon de prim-ajutor, dar şi prin efectuarea de analize gratuite. Astfel, astăzi, cetăţenii au posibilitatea de a-şi măsura gratuit glicemia, tensiunea arterială, greutatea şi înălţimea şi, implicit, calcularea indicelui de masă corporală (IMC). Trebuie amintit faptul că gorjenii au beneficiat de testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale şi anul trecut, când o altă unitate spitalicească aflată în administrarea Consiliului Judeţean Gorj – Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu – a instalat un punct de testare în municipiul Târgu-Jiu, acţiunea fiind un succes.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here