Investiţii de miliarde pentru Târgu-Jiu

193

tg jiu facuta de minePrimăria Municipiului Târgu-Jiu va investi în acest an sume exorbitante în continuarea unor proiecte începute anul trecut şi în demararea altora noi.

Astfel pentru anul 2010, bugetul local a alocat pentru capitolul de investiţii suma de 355 de miliarde de lei vechi, bani cărora li se adaugă şi alte 221 de miliarde, provenite din alte surse.

Sutele de miliarde ce vor fi cheltuite pentru investiţii în municipiul Târgu-Jiu au fost deja structurate pe diverse capitole. Astfel, ponderea cea mai mare o au locuinţele, serviciile şi dezvoltarea publică, aici fiind investite în acest an sume de 235 de miliarde de la bugetul local şi alte 86 din surse.
Un număr de 40 de miliarde de lei vor fi investiţi de municipalitate în alimentarea cu apă, în extinderea reţelei de distribuţie a apei în cartierele Tismana, Narciselor, Iezureni.
“Vom urmări continuarea lucrărilor la staţia de apă uzată din strada Mărgăritarului, fiind un proiect ce a fost demarat anul trecut, vom trece la demararea unei licitaţii pentru reabilitarea surselor de apă şi de tratare a celei potabile, de reabilitare şi extindere cu circa 20 de kilometri a reţelelor de apă şi canalizare în municipiu”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu.
Alte sute de locuinţe
Un alt domeniu deloc de neglijat din punctul de vedere al investiţiilor este acela al construirii de noi locuinţe sociale şi de ANL-uri.
Pentru continuarea lucrărilor de realizare a celor două blocuri din zona Ciocârlău, construcţia a 48 de garsoniere sociale în cartierul Narciselor, dar şi pentru alte 160 de locuinţe ANL în această zonă, bugetul local şi cel de stat va sărăci cu 51 de miliarde.
87 de miliarde de lei din bugetul local se vor duce către reabilitarea termică a blocurilor din municipiu. “Vom investi 30 de miliarde pentru continuarea lucrărilor la cele 21 de blocuri, iar 57 de milioane vor fi destinate pentru proiectarea şi execuţia a 45 de blocuri în zona centrală a municipiului şi 47 din toate cartierele oraşului”, a declarat şeful de la Investiţii, Raul Chiriac.
Gara din Târgu-Jiu, pe masa celor de la CFR
Şi Gara din oraşul Târg-Jiu nu va fi uitată în acest an. Aceasta va fi reabilitată pe partea de infrastructură şi de sistematizare. “În vară va începe modernizarea gării, documentaţia a fost deja elaborată şi aprobată, iar acum este la CFR”, a mai spus Ionescu.
Pentru continuarea programelor de reabilitare a canalizărilor din municipiul Târgu-Jiu, bugetul local a alocat suma de 34 de miliarde de lei vechi. “Lucrările au început din partea de nord şi credem că astfel se va rezolva problema canalizării menajere şi fluviale din cartiere”, a completat directorul tehnic. Tot pe parcursul lui 2010 se vor extinde reţelele de alimentare cu gaze în cartierele Preajba, Tismana, Narciselor, Primăverii, zona Drăgoeni şi strada Viitorului.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here