Investiţii de miliarde, la unitatea spitalicească din Motru

125

spital motru (4)Autorităţile locale motrene s-au implicat în modernizarea Spitalului Municipal Motru, realizând investiţii de miliarde. Potrivit primarului Dorin Hanu, investiţiile nu se opresc aici. În curând vor începe lucrările la modernizarea secţiei ORL, apoi la Ginecologie. Şi achiziţionarea de aparatură medicală este o preocupare pentru autorităţile locale.

De când a preluat spre administrare Spitalul Municipal, Primăria Motru a căutat să rezolve cât mai multe dintre problemele cu care se confrunta unitatea. Pentru a crea condiţii cât mai bune pentru pacienţi, dar şi pentru asigurarea unui mediu propice pentru desfăşurarea activităţii cadrelor medicale, până în prezent s-au investit peste 12 miliarde. „Până în prezent, peste 12 miliarde de lei vechi au fost investite în spital. Inclusiv blocul operator s-a modernizat. Secţiile s-au renovat în totalitate, a precizat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Încep lucrările la ORL

Managerul Spitalului Minicipal Motru apreciază implicarea autorităţilor locale în modernizarea unităţii şi se bucură că în curând vor începe lucrările la secţia ORL. „Vor începe lucrările de reabilitare a Secţiei ORL, de la etajul 1. Fondurile pentru această investiţie sunt asigurate de către Primărie”, a confirmat Camelia Khraibani, managerul Spitalului Municipal Motru.

Primarul Dorin Hanu a spus că „pentru reabilitarea secţiei ORL se alocă 2,2 miliarde lei vechi şi preconizăm că lucrările vor începe cât mai curând. Acum suntem în perioada de derulare a licitaţiilor. La sfârşitul lunii noiembrie sperăm să înceapă lucrările efective şi să finalizăm lucrarea în aproximativ o lună şi jumătate”. Reabilitarea secţiei ORL a Spitalului Municipal Motru presupune lucrări majore, în genul celor efectuate la secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Practic, se înlocuiesc ferestrele, uşile, se pune gresie şi faianţă, se schimbă instalaţiile şi aşa mai departe.

Ginecologia, modernizată anul viitor

După finalizarea lucrărilor de reabilitare a secţiei ORL se vor demara procedurile pentru modernizarea Ginecologiei. „Urmează Ginecologia şi acolo se vor investi aproximativ patru miliarde lei vechi. Acest proiect se va derula în 2012, tot în perioada rece, pentru că atunci avem bani, în perioada caldă atenţia şi banii orientându-se către asfaltări şi alte lucrări de sezon”, a explicat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Pentru secţia de Ginecologie se are în vedere modernizarea integrală a acesteia, pentru ca în urma finalizării lucrărilor, pacientele să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde de calitate.

Aparatură medicală, asigurată de autorităţile locale

Dotarea Spitalului Municipal Motru cu aparatură de ultimă generaţie este un al obiectiv al autorităţilor locale. În acest sens, chiar în perioada imediat următoare se va achiziţiona un tomograf nou. „Suntem în faza finală a licitaţiei pentru un computer tomograf. Până la sfârşitul acestui an îl vom şi monta. Noi aveam unul cu chirie şi era foarte dificil să ne descurcăm în aceste condiţii. De aceea, era necesar să achiziţionăm un tomograf. Valoarea acestuia este de peste 100.000 euro, banii find alocaţi din bugetul local”, a menţionat primarul Hanu. De asemenea, se va achiziţiona şi altă aparatură medicală, dar se doreşte, în acelaşi timp, şi atragerea de noi specialişti. „De un miliard şi jumătate vom cumpăra aparatură pentru Fizioterapie, pentru că zona noastră are mulţi mineri şi recuperarea acestora se face greu, iar pentru acest lucru este absolut necesar să dotăm cu tot ce trebuie Fizioterapia. În plus, ne-am dori să atragem cât mai mulţi specialişti”, a mărturisit Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here