Investiţii de circa 1,3 milioane de lei la două colegii din Târgu-Jiu

707

Edilul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, prezintă în această perioadă seria de investiţii şi alocările financiare executate pe diverse domenii. Ieri, primarul a făcut publice proiectele de investiţii derulate la Colegiile „Ion Mincu” şi „Gheorghe Magheru”, acolo unde s-au cheltuit peste 1,3 milioane de lei.

Deoarece mai sunt doar câteva luni până la încheierea actualului mandat, primarul municipiului Târgu-Jiu vine în în faţa târgujienilor publicând în spaţiul online dovezile investiţiilor derulate în ultima perioadă. Ieri, Romanescu a făcut un scurt bilanţ al atenţiei deosebite ce a fost acordată unităţilor de învăţământ din municipiu: „Din discuțiile pe care le-am avut cu foarte mulți dintre dumneavoastră în decursul acestor ani, am înțeles nevoia acută de a canaliza eforturile municipalității și către zonele limitrofe, către cartierele și unitățile de învățământ ocolite doar pentru că nu se aflau în centrul municipiului. Consider că este o greșeală uriașă din partea oricărei administrații de a investi doar în 2-3 școli considerate „de elită” și de a ignora celelalte unități de învățământ. În trecut, această greșeală s-a făcut și la Târgu- Jiu. Avem școli cu dascăli bine pregătiți, cu directori dispuși să facă treabă, dar care nu au primit ajutorul de care aveau nevoie. Eforturile și pregătirea acestor oameni nu sunt de ajuns dacă nu au și o bază materială solidă, clase, laboratoare și ateliere dotate corespunzător”.
Potrivit edilului Marcel Romanescu, la două colegii tehnice din Târgu-Jiu s-au alocat sume de la bugetul local pentru dotări şi reparaţii. Totodată, el promite reabilitarea unei clădiri degradate şi amenajarea în acel spaţiu a unei grădiniţe ce va deservi zona de nord a municipiului. „Vă prezint, de această dată, Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” și Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, două unități de învățământ învecinate care, în trecut, au beneficiat de dotări, fiind prevăzute cu ateliere și laboratoare, dar care, fiind lipsite de finanțarea necesară, au ajuns să se degradeze. 927.489 de lei este suma pe care am alocat-o Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru” pentru reparații și diverse dotări. De asemenea, „Ion Mincu” a primit 416.938 de lei. Sumele alocate au fost folosite pentru amenajarea atelierelor situate în corpul de clădire C2. În acest fel s-a oprit degradarea clădirii care se afla în administrarea Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, asigurându-se, totodată, spațiile necesare colegiului vecin, „Gheorghe Magheru”, unde numărul de elevi este mai mare și unde era nevoie de mai multe săli de clasă. Proiectul a prevăzut inclusiv refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice pentru laboratorul de chimie, laboratorul de electrotehnică, magazia electrotehnică, atelierul de croitorie, săli de clasă pentru cursuri, sală de festivități, grupuri sanitare și spații conexe.
Toate spațiile menționate au primit și mobilierul necesar, fiind dotate cu aparatură modernă și tot ceea ce au avut nevoie pentru asigurarea unui învățământ de calitate. În curtea aceluiași colegiu intenționăm să reabilităm o altă clădire aflată acum în stadiu de degradare, unde vom construi o grădiniță ce va deservi această zonă de Nord, în prezent cei mai mulți părinți fiind nevoiți să-și înscrie copiii la unități aflate în cartiere mai îndepărtate. Clădirea va fi împrejmuită, va avea intrare separată față de colegiu și va beneficia inclusiv de spații de joacă exterioare”, a precizat primarul municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here