Investiție inaugurată de primarul Nioață: Locuitorii satului Lupești, legați la drumurile din Bumbești-Pițic printr-un pod de 900.000 de lei

693

Autoritățile locale din comuna Bumbești-Pițic au inaugurat, joi, o investiție de mare importanță pentru localitate, mai exact podul peste râul Galbenu, situat la intrarea în satul Lupești, construcția fiind începută în anul 2009, dar finalizată în mandatul primarului Michy Nioață. Podul a costat aproape 900.000 de lei, investiția fiind fiinanțată în cea mai mare parte de către Ministerul Dezvoltării și într-o mai mică proporție de primăria comunei, care a avut un aport aici de 100.000 de lei.

,,Investiția este un mare succes al primăriei și, în special al meu ca primar, pentru că mi-am luat angajamentul, față de acești oameni, când am fost ales în funcție că voi finaliza această investiție. Vreau să subliniez că toată finanțarea a fost obținută în acest mandat. A fost o colaborare între Primăria Bumbești-Pițic, cu mine ca primar, domnul Ion Călinoiu și premierul Victor Ponta. Pe acest traseu s-au obținut toți banii necesari pentru a definitiva acest pod”, a declarat primarul Michy Nioață. Edilul a specificat că de la Ministerul Dezvoltării s-au obținut 790.000 de lei, în timp ce primăria a avut un aport de 100.000 de lei pentru realizarea podului.

Tuburi, păstrate pe mal!
investitie (7)De altfel, este de notorietate, că ani buni, locuitorii din Lupești au traversat râul peste niște tuburi care formau o punte plutitoare. La cele mai mici viituri, reamintește și viceprimarul localității, tuburile se dizlocau, desființând podul improvizat și izolând satul de restul comunei.
investitie (2),,Avem aici aproximtiv 30 de familii și biserică cu cimitir iar în perioadele de inundații sau în perioadele cu debit mare de apă tuburile erau dizlocate de câte 7-8 ori. Având un buldoexcavator în dotare repuneam tuburile la loc pentru a fi utilizate drept punte de cetățenii acestui sat. Este o realizare deosebită pentru această zonă a localității noastre”, a declarat Viorel Săpun, viceprimarul comunei Bumbești-Pițic.

Cu mortul prin apă…
investitie (4)Investiția dată în folosință la Bumbești-Pițic a fost considerată o necesitate atât de consilierii locali, cât și de către simplii cetățeni ai comunei.
,,Podul este foarte bun, făcut de domnul primar. Acesta a făcut multe, de la Revoluție nu am avut așa primar, Pienaru nu a făcut nimic, a lăsat și primăria datoare. Să nu uităm că pe aici, acum câțiva ani, investitie (5)treceam cu mortul prin apă”, a declarat unul dintre locuitorii satului. Consilierul local, Dan Țigăreanu, a subliniat și el importanța investiției. ,,În sfârșit avem și noi realizat acest pod la care s-a lucrat ani de zile. Totul s-a făcut cu aportul primăriei”, a spus Țigăreanu la inaugurarea construcției.

Pod trainic!
investitie (6)Podul peste Galbenu are două deschideri, grinzi de beton și o pilă intermediară tot din beton cu două culei. De altfel, dirigintele de șantier al lucrării garantează pe viață investiția din Bumbești-Pițic. ,,Eu spun că este o construcție foarte solidă care s-a început în 2009 și bine că s-a finalizat. Podul este garantat oricât”, a spus Nicolae Stana.

investitie 3Podul de la Lupești pare acum un miracol devenit realitate cu atât mai mult cu cât, la un moment dat, chiar și echipa actuală de la primăria comunei, a crezut că investiția în cauză era sortită eșecului. Nu s-a renunțat însă la a cere fondurile necesare realizării podului, iar astăzi construcția gata este forjată zilnic de traficul rutier din zonă.
Anamaria Stoica

18 COMENTARII

 1. NU MAI LAUDATI PRIMARUL DE LA BUMBESTI PITIC ,ESTE UN MARE HOȚ SI UN CORUPT ,FACE LUCRĂRI PE CARE LE SUPRAEVALUEAZA DE 10 ORI MAI MULT.CER D.N.A SA INTERVINĂ URGENT

  • Nu este adevarat ca am furat , in popor de spune sa bagi mâna pana la degetul cel mare.Eu nu am trecut de cel mare.Sper sa ies primar chiar daca candidat a PNL IRINA COJOCARU a scris comentariul ,de unde a avut bani sa facă masa la 80 persoane
   Ia ca trebui sa scoată banii cheltuiti acum si când va veni la primărie va fura mai mult ca mine .Eu nu am fost atât de lacom cum spune ea .

 2. Primarul Nioata a reusit sa inaugureze un pod dupa 8 ani la primarie (4 ca vice si 4 ca primar). Podul nu este receptionat, asa ca inaugurarea are doar iz electoral! Fondurile europene au ramas neaccesate, mai mult de jumatate din miliardele destinate Romaniei ramanand neconsumate din cauza unor primari care dorm, gen Nioata!

 3. SCRIETI IN NUMELE VOSTRU ,NU FACETI ARTICOLE IN NUMELE ALTORA. NU E PRIMARUL VINOVAT DE SITUATIA NIMANUI,FIE CA ,,A FOST MUTAT CU SERVICIUL” FIE CA ARE URA PERSONALA PE CINEVA .

 4. Cristi ,treci pe pod? Probil nu.Ce drac de iz electoral mai vrei cand podul e finalizat. Iz faceti voi si tu sti bine………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
  E gata. Suntem multumiti ca grijile noastre s-au terminat. Asta am vrut,asta ne-a facut.Sa tina potop cat o vrea cerul ,acum podul e gata

 5. Cei de la PNL mor de ciuda ca s-a facut ceva in comuna.PNL=PDL.CU gura nu veti reusi sa faceti nimic.Oamenii care fac campanie pentru PNL sunt de doi bani.Toate persoanele sustinute de ei au pierdut.

 6. Nu va bucurați , primarul Nioata si-a pierdut capul ,trzeste-l doamne .Se fura la primărie rău si este un mare bleg si tantalau.In primărie fiecare angajat face ce vrea , primarul Nioata este slab si incompetent.Trebuie sa alegem un viitor primar cinstit si curat.Când vor fi alegerile aveti grije pe cine alegeți!

 7. Atentie Miki , vine puternic din spate Irina Cojocaru ,este posibil sa te învingă,dar de unde a avut bani sa duca oamenii la restaurant in Tgjiu ,A afirmat ca dispune de 10000 euro pe care ii va investi la o Bumbesti Pitic , dar a afirmat ca ii va scoate la primarie din contracte.Tot un om descurcaret era bun la primarie.Ce sa facem si cu Sapun Viorel ,nevastă la lăsat , iar când bea uita cine este .Sta numai pe facebook.

  • Nu cred ca ar trebui sa te intereseze viata privata a nimanui, te consideri cumva un om prea perfect?Nu cred ca a venit prea des in carciuma dvs unde sunt numai scandaluri , domnule Igoianu.Viorel Sapun face parte dintr-o fanile decenta si consider ca a facut ceva pt oamenii necajiti din comuna! Si de unde stiti ca sta toata ziua pe Facebook inseamna ca si dv stati, alfel nu ati sti! .Si pt ca are cei sapte ani de acasa, cinste dumnealui, mai rar oameni ca dânsul!

   • DA….TOT RESPECTUL PENTRU FAMILIA SAPUN….DAR ESTE O MARE DIFERENTA INTRE TATA SI FIU…MAI ALES CA FACE PARTE DIN CLANUL CELOR DE LA P.M.P….IN ECHIPA LUI BASESCU NUMAI PERSOANE FARA SCRUPULE….OAMENI PREGATITI PENTRU ATINGEREA SCOPURILOR PERSONALE…IAR CAND VINE VORBA DESPRE PREOTI…CEEA CE VAD E DEZGUSTATOR MAI ALES LA BUMBESTI.PITIC HOTIE PE FATA…CRETOIU SI PUIU POPESCU…DOI INDIVIZI FARA PIC DE CARACTER…SE FOLOSESC DE NUMELE BISERICII SI PROSTESC COMUNITATEA …FARA FRICA LUI DUMNEZEU

 8. Bai ,,Ciofule”, omul asta asa cum il considerati voi 4 bleg, tantalau, a deschis multe usi si va mai deschide.Ce a realizat pentru comuna noastra , a realizata impreuna cu noi. Am fost si vom fi impreuna o echipa.
  Tie,,Igoianule” sa nu ti fie teama ca dna care pare a veni puternic in urma primarului va pleca inaintea lui, dar fara cei 10000de euroi.

 9. Nu cred ca ar trebui sa te intereseze viata privata a nimanui, te consideri cumva un om prea perfect?Nu cred ca a venit prea des in carciuma dvs unde sunt numai scandaluri , domnule Igoianu.Viorel Sapun face parte dintr-o fanile decenta si consider ca a facut ceva pt oamenii necajiti din comuna! Si de unde stiti ca sta toata ziua pe Facebook inseamna ca si dv stati, alfel nu ati sti! .Si pt ca are cei sapte ani de acasa, cinste dumnealui, mai rar oameni ca dânsul!

 10. Bai angajatilor , voi vreti sa rămână Miki sa faceti voi ce vreti, sa beți cafele toata ziua si sa dormiti. Sa vina Irina Cojocaru ca va pune ia la punct pe toți.Chiar daca nu sta pe la Bumbesti in ultimii ani este o femeie cinstită si buna rău.

 11. Stiti cine o susține pe Irina Cojocaru de la PNL ,CEL MAI CINSTIT PRIMAR PE CARE L-A AVUT BIMBESTIUL.-“PIENARU “SI FIIUSU IONUȚ.CEI MAI MARI HOȚI.IRINA SA INFRATIT CU HOȚII CA EA.

 12. Pro şi contra la inugurarea podului peste Galben de la Lupeşti
  După spusele unor aşa zişi oameni de bine primarul Miky Nioaţă face campanie dacă redă un bun în folosul comunei,în folosul tuturor cetăţenilor.Nimeni nu se întreabă cu ce eforturi supromeneşti, cu ce atrageri de fonduri s-au concretizat lucrările de faţă.După ani de zile ,ani în care trecerea se făcea peste tuburi pe care vremelnic le lua apa acum construcţia podului stă mărturie că omul sfinţeste locul.La fel cum la protestul de la CEO al lui Dan Vîlceanu unii dintre confraţi trecînd la campanie electorală lovesc în liderul PNL tot aşa şi la noi se loveşte în liderul ALDE .Nu înţeleg cui folosesc vorbele dacă rezultatul e sub ochii noştri şi e un bun de care ne folosim cu toţii. Mulţumim tuturor celor din consiliul actual al comunei care au aprobat aceste edificii.Mulţumim viceprimarului Viorel Săpun liderul PNL dar şi lui Dan Tigăreanu liderul PRM pentru corectitundinea şi felul corect faţă de presă şi faţă de cei prezenţi la inugurare.A fi lider politic nu înseamnă a uita de buna cuvinţă şi de respect şi a nu arunca cu vorbe goale.Dacă venim pentru cetăţeni şi în sprijinul lor haide să fim oameni cu colonă vertebrală şi să venim cu proiecte,dar şi cu forme de atragere de fonduri pentru finalizarea lor.Să dovedim excesul de zel şi în folosul semenilor din comună pentru binele tuturor.Pentru că uneori proiectele sînt costisitoare şi Primăria locală nu poate face faţă numai din colectele locale.Nu conteză culoarea politică, dar cred că alegătorii s-au cam săturat de circ şi de vorbe goale şi poate faptele bune,bunul gust vor contribui prin obiectivele realizate la bunăstarea tuturor.Altfel prin rîcă,prin promisiuni neonorate pierdem încredetea tuturor.
  Oamenii ne vor judeca pentru că omul
  simplu mai vrea şi bunăstarea lui nu să fie mereu minţit.Ştiu că mulţi poate mai vorbesc pe la colţuri dar cinstit omul care a făcut ceva pentru comună merită măcar respectul bunului simţ.Şi cum nimeni nu poate mulţumi pe toată lumea mai sînt încă multe de făcut.Pentru că e loc de mai bine şi de implicarea tuturor forţelor politice indiferent de coloratură.Cu o campanie corectă si cu respect reciproc.Respect pe toţi cei care fac ceva pentru binele semenilor şi al comunei indiferent de crezul politic şi nu fac campanie nimănui doar le strîng mâna prieteneşte în cazul în care o merită.
  Dorel Dobre Delagorj
  Fotografia postată de Dorel Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here