Investiție importantă realizată de Petrom în Gorj

1862

OMV Petrom a investit circa 200 de milioane de euro în perioada 2010-2019 în dezvoltarea unui hub centralizat pentru tratarea gazelor din producția internă în Sud Estul României. Ultima etapă a acestui proiect a constat într-o investiție de 50 de milioane de euro în județul Gorj. Sistemul de tratare a gazelor de la Hurezani a fost inaugurat luni, 30 septembrie, în prezența autorităților locale și județene.

Din datele prezentate de organizatori, noua stație de gaze, a cărei construcție a început în anul 2017, are o capacitate maximă de 6 milioane metri cubi de gaze naturale zilnic și face parte dintr-un program amplu de investiții în valoare de 200 milioane de euro, realizat în trei etape, pentru dezvoltarea unui hub care să asigure producția de gaze din Sud Estul României.
Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Upstream, a precizat că hub-ul de gaze Hurezani-Gorj deservește patru dintre cele mai importante zăcăminte de gaze naturale din portofoliul OMV Petrom și include cea mai mare stație de tratare a gazelor din țară.
„În prezența oficialilor OMV Petrom și a reprezentaților autorităților publice centrale și locale, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a transmis felicitări pentru realizarea întregului proiect, apreciind totodată buna colaborare cu autoritatea județeană și implicarea promptă a companiei în derularea unor programe sociale în comunitățile locale. Ultima etapă a investiției a fost de aproximativ 50 de milioane de euro, incluzând sistemul de tratare a gazelor și construirea unei infrastructuri de conducte cu o lungime de peste 12 kilometri care asigură conexiunea cu zonele de producție și cu sistemul național de transport pentru gaze și condensat”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Gorj.
În 2018, producția din zăcămintele conectate la hub-ul centralizat de tratare a gazelor Hurezani s-a ridicat la 1,5 miliarde metri cubi, însemnând echivalentul energiei necesare pentru încălzirea unui număr de 1,4 milioane de locuințe, au mai precizat oficialii companiei.
Noua stație de tratare a gazelor se ridică la cele mai recente standarde tehnologice ale industriei. Proiectul crește eficiența energetică și contribuie semnificativ la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, asigurând în același timp o perioadă lungă de funcționare în siguranță pentru infrastructură. Construcția a implicat aproximativ 500.000 de ore-muncă, fără incidente de siguranță.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here