Investiţie de 5 milioane la Samarineşti! – Canalizare cu finanţare nerambursabilă de la AFM

485

Vicepreședintele Administraţia Fondului pentru Mediu(AFM), Claudiu Preoteasa, a participat la semnarea contractului de către primarul Comunei Samarinești, Marian Ardeiu, a proiectului depus în cadrul Programului, proiect ce vizează protecţia resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi staţii de epurare, în valoare totală de 4.819.444,86 lei.
“Una dintre priorităţile Guvernului este construirea  infrastructurii de mediu. Procentul de conectare la apă și canal a gospodăriilor româneşti trebuie să se apropie de 100%! Consider că judeţul Gorj trebuie să devină unul dintre judeţele care ar putea atinge în viitorul apropiat acest obiectiv. Până la finalul anului vom semna toate proiectele de canalizare necontractate”, a declarat Claudiu Preoteasa.
“Această investiție era foarte necesară la Samarinești. Pânza freatică este afectată de lucrările din minerit. Este cel mai important lucru pe care-l puteau obține locuitorii comunei”, a declarat şi edilul Ardeiu.De asemenea, vicepreşedintele AFM a dat asigurări că în cel mai scurt timp va fi semnat şi contractul din comuna Băleşti, pentru proiectul pentru canalizare, aflat în procedură de avizare la direcţiile de specialitate.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here