Investiție cu probleme la Padeș. Rezervorul de apă se află pe un teren privat

754

Nereguli depistate în comuna Padeș de către Corpul de Control al Prefecturii Gorj. Verificările s-au făcut în baza unor sesizări. Potrivit prefectului de Gorj, au fost constatate „deficiențe grave” cu privire la serviciul public de alimentare cu apă.

„Serviciul public de alimentare cu apă nu este organizat conform legislației, iar populația este afectată din cauză că apa nu este furnizată în regim de continuitate. De asemenea, rețeaua de hidranți stradali este nefuncțională”, spune prefectul Corneliu Răducan Morega.
Serviciul de alimentare cu apă este asigurat de către un compartiment din cadrul aparatului de specialitate al primarului, fiind încălcată, astfel, legislația în vigoare, mai susțin reprezentanții Prefecturii Gorj.

A fost sesizat Inspectoratul de Stat în Construcții
O altă abatere gravă o reprezintă construirea rezervorului de înmagazinare a apei din satul Văieni pe un teren proprietate privată, deși în autorizația de construcție care a fost eliberată se menționa că terenul se află în proprietatea publică a comunei.
„În plus, Hotărârea Consiliului local al comunei Padeș nr. 16 din 05.03.2020 privind achiziționarea, cumpărarea unui teren intravilan, în satul Văieni, în vederea construirii unui bazin de înmagazinare apă, nu a fost dusă la îndeplinire până la această dată. Consecința este că rezervorul nu va putea fi recepționat și inclus în inventarul public al comunei Padeș. Pentru această deficiență s-a dispus sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții și au fost dispuse măsuri de remediere a celorlalte nereguli constatate”, a mai transmis prefectul de Gorj.
Probleme sunt și în privința serviciului de iluminat public. „Forma de gestiune a serviciului de iluminat public nu respectă prevederile legale”, a depistat Prefectura Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here