Învățător de la Școala Gimnazială Târgu-Logrești, cu dosar penal pentru lovire! Acuzat că a lovit cu sete un consătean cu o bâtă de baseball

1708

* Cadru didactic violent!
* Fiul învățătorului, un copil de 10 ani, pus să filmeze cu telefonul mobil ,,vitejia” tatălui
* Nouă zile de îngrijiri medicale pentru victima învățătorului
* În urmă cu patru ani, victima a mai avut o cumpănă, a fost la un pas să i se dea cu o secure în cap de către Borhină I. Constantin
* Dascălul, cunoscut în comună pentru acte de violență asupra apropiaților
* IPJ Gorj confirmă constituirea dosarului penal în cauză și indiciile care arată vinovăția cadrului didactic
* Inspectoratul Școlar Gorj spune PAS, deocamdată

Un cetățean din comuna Bustuchin, sat Valea Pojarului, a ajuns, săptămâna trecută, în stare critică la spitalul din Târgu-Jiu, după ce a fost lovit de vecinul fratelui său la care se afla în vizită. Bărbatul de 42 de ani a reclamat la poliție că nici măcar nu a avut vreo altercație verbală cu vecinul fratelui său, de profesie învățător, când în plină stradă ar fi fost lovit de respectivul cu o bâtă de baseball. Învățătorul Școlii Gimnaziale Târgu-Logrești era în stare avansată de ebrietate, spun martorii evenimentului, dar, cu toate acestea înarmat cu acea bucată de lemn i-ar fi croit câteva lovituri puternice consăteanului său, atât în zona feței, cât și în zona piciorului și a șoldului stâng. Polițiștii chemați la fața locului au întocmit dosar penal pentru lovire și alte violențe, iar ancheta este în lucru. În mod incredibil și cadrul didactic se consideră, la rândul său, parte vătămată în această agresiune, și chiar a solicitat un certificat medico-legal la ceva timp după eveniment. Consăteanul său a ajuns însă la spital cu răni grave, în timp ce fratele victimei s-a ales cu buza spartă.

În seara zilei de 23 iunie 2020, Constantin Argeșeanu, localnic al satului Valea Pojarului din comuna Bustuchin, a venit la locuința fratelui său, în vizită. Ambii frați locuiesc în același sat, la mică distanță unul de celălalt.
În curtea fratelui, în acea seară, se mai aflau doi bărbați, fratele cel mic al proprietarului locuinței și un vecin. Cei patru ar fi consumat împreună, în curte, o sticlă de bere de 2,5 litri, fără să pună muzică sau să facă gălăgie. Proprietarul casei povestește că el chiar curăța niște ciuperci și se pregătea să le pună pe foc și să îi invite pe cei prezenți la masă. Fratele Constantin Argeșeanu nu mai rămâne însă la masă, iar în jurul orei 22.15 iasă pe poarta locuinței și se îndreaptă spre casa sa, situată la 300 de metri de cea a rudei sale.
Până la plecarea lui Constantin Argeșeanu din curtea fratelui, cei prezenți spun că l-au auzit pe vecin, adică pe învățător, că își îndemna copilul minor să urce la etajul casei și să filmeze cu telefonul mobil. Nimeni nu s-a gândit vreun moment că tatăl minorului atunci și-a premeditat fapta, fiind pregătit să provoace un scandal.

Noroc că te-am lovit!
În momentul în care bărbatul de 42 de ani a ieșit de pe poarta locuinței fratelui său, la 30 de metri de casa respectivă spune că s-ar fi trezit brusc, în fața sa cu Constantin Borhină, vecinul fratelui său, adică cu învățătorul școlii din Târgu-Logrești.
Respectivul i-ar fi spus: ,,Hai noroc, Costele!” și i-ar fi întins mâna, iar cu o bâtă de baseball, pe care respectivul o ținea în mână, l-ar fi lovit pe acesta în zona feței, până i-a dat sângele, apoi și la picior și la șold. Vânătăile se întind pe o suprafață de 25 de cm pe corpul victimei, asta la piciorul stâng.
Omul a țipat, alertând vecinii și pe frații săi care se aflau în curtea locuinței din care plecase Constantin Argeșeanu. Cei trei spun că au ieșit din curte când au auzit: ,,săriți că mă omoară” și l-au văzut pe bărbatul de 42 de ani, întins pe jos, în timp ce învățătorul îl lovea cu bâta, aplecat peste acesta.

Agresorul era desculț și în stare de ebrietate!
,,Am încercat să-i smulg bâta din mână, dar ce să pot, pentru că vecinul o avea legată de încheietura dreaptă. L-am împins, iar el m-a lovit și pe mine peste gură, spărgându-mi buza. M-a lovit cu cealaltă mână, cu stânga… Instant apoi a luat-o la fugă, a închis porțile și a strigat fiului său să sune la 112. În același timp și eu am revenit în curte și am apelat 112, îngrijorat de starea fratelui meu care era încă picat în mijlocul drumului. A venit, la scurt timp, un echipaj de ambualnță care l-a luat pe fratele meu și l-a transportat la Spitalul Tudor Vladimirescu, unde a stat internat câteva zile, iar pe învățător l-a luat poliția la întrebări. Acesta ne-a înjurat pe mine, pe polițiști, ne-a amenințat, fiind băut bine. Ne-a zis, mie și fratelui meu că noi o să murim înainte de termen. În fața poliției l-a rugat însă pe fratele meu să accepte 4000 de lei de la el ca să renunțe la plângere și să se împace cu acesta. Fratele a refuzat. În prezent, vecinul are dosar penal pentru lovire și alte violențe, dar am fost șocat când am auzit că un medic i-a eliberat și lui un certificat medico legal, deși în acea seară, nu prezenta nicio lovitură, lucru verificat și consemnat de polițiști în procesul verbal întocmit cu ocazia evenimentului”, a declarat Aristică Argeșeanu, victima incidentului.
Atât fratele, cât și victima speră că acest cadru didactic va fi trimis în judecată, de procurorul de caz, că i se va interzice accesul la școală, fiind un pericol public.
De altfel, potrivit martorilor, polițiștii au vrut să îl rețină după incident, dar s-au oprit când au văzut minorul care nu avea cu cine să rămână acasă, copilul fiind încredințat mamei, dar se află la tată pentru că mama este plecată în străinătate.,,În acea seară, învățătorul a revenit în curtea sa și a încercat să influențeze copilul să spună polițiștilor că el ar fi fost bătut. Minorul a spus însă adevărul în fața polițiștilor, sunându-și mama în Austria și spunându-i că tatăl era băut după ce consumase două bidoane de bere”, a completat martorul.Frații Argeșeanu sunt nemulțumiți că Borhină a obținut un certificat medical în fals prin intermediul unei rude a soției cadrului didactic.

IPJ Gorj confirmă evenimentul și întocmirea dosarului penal
Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj, a menționat că în cauză s-a constituit dosar penal, fiind cercetări în curs, în legătură cu evenimentul din 23 iunie. Se menționează că la ora 23.00 a fost anunțată la 112 agresiunea, de către Borhină, cel indicat drept agresor de către victimă și de martorii prezenți, dar și că Argeșeanu a solicitat o ambulanță prezentând lovitură în zona capului, după ce a fost lovit cu o bucată de lemn.
Inspectoratul Școlar Județean Gorj susține că nu este deocamdată cazul să intervină, incidentul neavând loc la școală. În cazul în care dascălul va fi condamnat situația se poate schimba.Luni seară, cadrul didactic acuzat de agresiune, prezent la un chef, ar fi amenințat martorul reclamantului cu pușcăria. Învățătorul Borhină nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de acuzațiile care i se aduc.
ANAMARIA STOICA

2 COMENTARII

 1. Stimate reporter, înainte de a scrie un articol denigrator asupra unei persoane, cred că este deontologic și moral sa va documentați mai bine.
  Domnul învățător este foarte apreciat ca dascăl și ca om , nu a avut niciodată conflicte cu consătenii, nu a agresat pe nimeni!
  Acești vecini sunt cunoscuți în comunitate ca fiind agresivi, deranjează liniștea publică, sunt acuzați de furturi și amenintari/santajari pentru a obține avantaje materiale. Au amenințat multi consăteni, satul fiind terorizat de acești frați Argeșanu.
  Același lucru fac de ceva vreme și cu fam Borhina. In repetate rânduri a fost sesizată Poliția pt ca acești frați Argeșanu au amenințat și agresat diversi consăteni, inclusiv pe membrii fam Borhina, dau muzica foarte tare până noaptea târziu.
  Puteți solicita Poliției Bustuchin amănunte în legătură cu aceste fapte și puteți trimite reporterii sa se informeze în comuna.
  Sper că veți scrie un articol in care sa vă cereți scuze pentru neadevărurile publicate!
  Vă mulțumesc!

 2. Va rog sa investigați faptele înainte de a defăima oamenii!
  Pe noi ne-a sunat copilul foarte speriat, plângând că cei trei “au intrat în curte și l-au omorat în bătaie pe tati!, e leșinat în curte”. Am sunat la 112 și am solicitat sa trimită politia și ambulanta la fata locului. Din păcate, a venit doar politia care a discutat cu cei trei frați, apoi cu Borhina.
  Politia a constatat că a avut loc un incident în care ambele părți au acuzat ca au fost agresate. Dosarul e in curs de cercetare.
  Politia nu avea de unde să știe de când și în ce împrejurări s-au produs loviturile despre care vorbiți. E posibil sa provină din alte agresiuni ale fraților Argeșeanu, care vor sa ii faca rău, e posibil sa se fi apărat și Borhina, dar cert este că aceștia au tăbărât pe el în curte, știind ca este singur.
  Cei trei frați s-au dus cu bata peste el să îl bata, exista poze cu loviturile primite de învățător, poze pe care copilul le-a făcut ulterior și mi le-a trimis. Deoarece politia a venit neînsoțită de ambulanta, invatatorul nu a beneficiat de îngrijiri medicale. Pentru că se simțea foarte rău din cauza loviturilor primite și nu a avut pe nimeni (adult) langa el să îl ajute, iar copilul era speriat, invatatorul s-a retras în casă până a doua zi când a putut lua legătura cu cunoscuți, care au mers la el să-i acorde îngrijiri și apoi l-au dus la spital.
  Când au văzut că Borhina a chemat politia la 112, frații Argeșanu au chemat ambulanta care a sosit târziu, după ce politia plecase și invatatorul zăcea bătut în casă. Acest lucru (că a venit totusi si ambulanta) l-a aflat ulterior.
  Cercetările în acest caz sunt in curs, sper sa se scoata la iveală adevărul, sper ca acești agresori sa nu mai terorizeze consatenii.
  Politia nu a decis cine e vinovat, nici nu avea cum pentru ca incidentul se produsese deja. Politia s-a deplasat în urma apelului la 112 făcut de copilul Borhina și de noi, a constatat că a avut loc un incident cu agresiuni și urmează sa se stabilească vinovații.
  Va rog sa solicitați documentele oficiale ale poliției, atât cele din data de 23, cât și cele anterioare in care acești frați agresivi au mai avut antecedente și au primit avertismente.
  D-voastra ați dat deja verdictul în baza unor povești spuse de acești agresori care se erijează in victime.
  Ce dovezi aveți că acest învățător este violent? Probabil suna bine un astfel de titlu, dar e nedeontologic și imoral să faceți acuzații pe nedrept! Ați făcut investigații și ați aflat ca a agresat pe cineva pana acum?
  Este un învățător apreciat în comunitate, atât de elevi, cât și de părinți. Nu a agresat niciodată pe nimeni, vorbește respectuos cu consătenii, respecta regulile de conviețuire sociala.
  În schimb, frații Argeșeanu amenință consătenii, ii agresează verbal și fizic, tulbura liniștea publica și se lauda ca nu are nimeni ce sa le facă, ca nu plătesc amenzi pentru ca lucrează la negru și nu au venituri inregistrate.
  Nu vreau sa ne credeți pe noi, vreau doar să faceți investigații și să aflați adevărul, nu sa vă pripiți in a scrie prima poveste care vi se spune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here