Învață meșteșuguri tradiționale la biserica din Țicleni

838

Un preot din Gorj a transformat biserica în care slujește în atelier de creație. În fiecare duminică, zeci de copii se adună aici pentru a socializa, dar și pentru a învăța meșteșugul cusăturilor tradiționale, să picteze pe sticlă sau să confecționeze diverse obiecte handmade.

Biserica Sf. Gheorghe din Țicleni s-a dovedit a fi neîncăpătoare duminică, 10 martie, cu ocazia atelierelor de creație „Semne cusute – Tradiții care ne definesc!”
Un asistent medical a venit în mijlocul copiilor pentru a le vorbi despre importanța respectării regulilor de igienă personală.
„Așa cum vă promiteam, am avut un invitat special, care le-a vorbit copiilor despre importanța spălării mâinilor și a dinților, dar și despre cum poate fi ajutat un coleg care se rănește și are nevoie de un bandaj. Doru Mincea este asistent medical cu o vastă experiență profesională și va mai fi alături de noi și în alte duminici. Treizeci de copii au participat la atelier, au pictat pe sticlă, au cusut și au socializat! A fost o zi tare frumoasă! Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag și cu alte surprize duminica viitoare, începând cu ora 13:00”, au anunțat reprezentații bisericii.
Dragomir Ţicleanu, în vârstă de 36 de ani, este preot din anul 2010, iar din 2015 slujeşte în Parohia Ţicleni, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, unde, alături de vârstnicii din comunitate, îi învaţă pe copii arta mai multor meşteşuguri.
„Am început de anul trecut aceste ateliere; sunt întâlniri cu copiii, şi, practic, le-am inițiat din dorinţa de a sluji comunitatea noastră din Ţicleni, parohia noastră. Încercăm să fim tot timpul atenţi faţă de nevoile copiilor, faţă de dorinţele lor, dar bineînţeles păstrându-i ancoraţi în principiile creştineşti, şi, de asemenea, în tot ce înseamnă tradiţii, obiceiuri, încercăm să le actualizăm şi să le facem să fie pe placul lor, să fie ceva nou de descoperit pentru ei”, potrivit preotului Dragomir Ţicleanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here