Inundație la tribunal! – Mai multe dosare au intrat în apă

328

Procurorii au cerut, ieri, ajutorul pompierilor, pentru evacuarea apei de la subsolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, după ploile care au căzut în ultimele 24 de ore. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Dan Marian Pena, au fost afectate mai multe dosare definitive, care însă erau inventariate, acestea urmând să fie predate Arhivei Naționale. Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj susțin că unitatea va avea un nou sediu, în municipiul Târgu-Jiu, lângă Hidroelectrica.

”Ca urmare a precipitațiilor căzute s-a inundat arhiva unității și practic locul de garaj. Am solicitat ISU să intervină. Între timp, noi ne-am gospodărit cu ce am avut, așa că dumnealor au venit, au constatat și au plecat. Le mulțumim și să sperăm că precipitațiile nu o să ne mai afecteze, o să solicităm și sprijinul celor de la Arhive ca să constate cele câteva dosare care au fost deteriorate. Sunt dosare care au fost inventariate în vederea predării la arhivă, sunt dosare care sunt deja coborâte în arhivă, cu termen de păstrare expirat și nici nu sunt foarte multe. Faptul că pânza freatică a oraşului este la suprafaţă, nu au mai făcut faţă sistemele de canalizare şi a ieşit apa de la intrarea noastră în garaj şi de acolo a intrat în garaj. Nu avem spaţii, aşteptăm clădirea nouă. Suntem în faza de proiectare, urmează să se liciteze proiectantul. Am trecut de faza de fezabilitate, de avize și urmează să se liciteze proiectantul. Sperăm ca până la sfârşitul anului să demarăm activităţile. În principiu, în actualul sediu cred că vor rămâne procurorii de pe judiciar și DIICOT-ul”, a declarat Michaela Teodorescu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
În același timp, pompierii au intervenit, ieri, și în satul Văcarea, din comuna Dănești, unde mai multe gospodării au fost inundate. Gorjul se află până astăzi, la ora 10.00, sub avertizare cod portocaliu, fiind anunțate ploi abundente și instabilitate atmosferică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here