Într-o zi, poliţiştii gorjeni au dat amenzi de peste 74.000 lei

142

IMG_6108Poliţiştii rutieri din Gorj continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri. Aproximativ 100 de autovehicule destinate transporturilor de mărfuri au fost controlate de poliţiştii rutieri pe parcursul zilei de marţi.

Cinci conducători auto s-au ales cu dosare penale, iar împotriva altor 22 a fost dispusă sancţionarea contravenţională conform legislaţiei în vigoare. Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au aplicat amenzi de peste 74.000 lei.

Într-o singură zi, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, au acordat amenzi de peste 74.000. Pe parcursul acţiunilor, au fost verificate peste 100 de maşini, iar cinci şoferi s-au ales cu dosar penal. Astfel, marţi, 17 mai, poliţiştii rutieri din Motru au oprit pentru control un ansamblu de vehicule format dintr-un autotractor şi semiremorcă, cu care un bărbat de 45 ani, din comuna Glogova, transporta pe raza comunei Motru, cărbune lignit. Pe parcursul controlului, conducătorul auto a prezentat documente din care rezulta că transportă o cantitate de 22,2 tone cărbune. Având suspiciuni în legătură cu cantitatea reală de cărbune transportată, poliţiştii au dispus recântărirea mărfii. S-a constatat că cel în cauză transporta cantitatea de 39,18 tone cărbune lignit. Diferenţa de aproximativ 17 tone de cărbune lignit a fost indisponibilizată în vederea confiscării de către de poliţişti, transportatorului fiindu-i aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 3.000 lei, transport de marfă fără documente de provenienţă şi pentru depăşirea greutăţii maxim autorizate pe osie. De asemenea, dat fiind faptul că existau neconcordanţe în legătură cu datele consemnate în avizul de însoţire şi tichetul de cântar, poliţiştii au întocmit pe numele conducătorului auto, un dosar penal.Tot poliţiştii Poliţiei Municipiul Motru, în timp ce acţionau pe raza comunei Motru, au oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat de 47 ani, din comuna Cătunele. Cel în cauză efectua transport de material lemnos, fără însă a deţine licenţă de transport rutier de marfă. Şi poliţiştii Postului de Poliţie Ţînţăreni au depistat un tânăr de 21 ani, din comuna Stoina, în timp ce transporta cu o auto-specializată, pe raza comunei Ţînţăreni, produse minerale divizibile (sort), fără a poseda licenţă de transport. Conducătorii auto sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public.

194 de abateri la regimul circulaţiei

Tot în aceeaşi zi, poliţiştii au acţionat pentru siguranţa participanţilor în trafic. Astfel, poliţiştii rutieri din Bumbeşti-Jiu au oprit pentru control un autocamion condus de către un bărbat de 70 ani, din oraşul Mioveni, judeţul Argeş. Cu ocazia controlului s-a stabilit că şoferul se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, permisul de conducere fiindu-i reţinut, anterior, pentru abateri la regimul circulaţiei. Conducătorul auto este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană căreia i-a fost suspendat dreptul de conducere. Un echipaj format din poliţişti ai Serviciului Rutier Gorj şi Poliţiei municipiului Motru au identificat în trafic un bărbat de 35 ani, din comuna Lupeni, judeţul Harghita, care transporta cu autoturismul, 99 pachete cu făină, 61 de pachete cu zahăr, 1.300 bucăţi de folii din plastic şi 17 saci cu cărbune grătar (323 kg), pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. Poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a bărbatului, cu amendă în cuantum de 1.500 de lei. Mărfurile, evaluate la peste 1.500 lei, fiind ridicate în vederea confiscării. Totodată, marţi, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul I.P.J. Gorj au acţionat pe principalele artere de circulaţie în scopul impunerii unui climat de siguranţă şi a determinării participanţilor la trafic să respecte prevederile privind circulaţia pe drumurile publice. Poliţiştii rutieri au constatat 194 de abateri la regimul circulaţiei, au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 11 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare. Pe parcursul zilei de ieri, la nivelul judeţului Gorj nu au fost înregistrate accidente de circulaţie din care să rezulte victime. Valoarea amenzilor aplicate de poliţiştii rutieri, cu ocazia executării acestor acţiuni, a depăşit suma de 74.000 lei.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here