Într-o carieră a CEO, administrația refuză să elibereze adeverințele care atestă condițiile speciale de muncă în care au lucrat angajații companiei

4711

*„Mi-au spus că au ordin de sus”

Un salariat al CE Oltenia, care s-a pensionat anul trecut, a mers joi la fostul său loc de muncă, pentru a cere adeverința care atestă condițiile speciale de muncă în care a lucrat. Numai că, a primit un răspuns halucinant: ,,Avem lucruri mult mai importante de făcut”.

Politica CEO
Este vorba despre Ștefan Chelaru, care a mers la cariera Roșia pentru a-și cere adeverința pe care ar fi atașat-o dosarului său de pensie. Acesta a muncit în minerit timp de 36 de ani și nici acum nu poate beneficia de legea care reglementează munca în condiții speciale, 74/2022. El a făcut cale întoarsă, fără a primi documentul. Răspunsul dat trădează, de fapt, politica CEO, aceea de a-i împiedica pe salariați să beneficieze de legile pentru care au protestat tot anul 2021. ,,M-am dus la Cariera Roșia. La birouri. Acolo am cerut adeverința, iar ce mi s-a răspuns …. pe mine m-a revoltat peste măsură. Puteți să scrieți, este un adevăr care pe mine, personal, m-a marcat, după 36 ani lucrați în cariera Roșia. N-o să fie rezultate bune atâta timp cât se promovează tot felul de măscărici. Mi-au spus că ,,de sus” au primit ordinul să se ocupe de ,,lucruri mai importante” decât adeverințele oamenilor. Mi-au spus că nu au ce face… Și a trebuit să fac cale întoarsă, neprimind adeverința, dreptul meu, după atâția ani munciți în carieră. Nu e posibil așa ceva. Toți angajații din cariere și termocentrale ar trebui să fie în stradă, pentru că ce fac este absolut revoltător!”, a mai spus Ștefan Chelaru.
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. Rămâne cum am stabilit.Politica,lupte politice,pierde cetățeanul. Cine este răspunzător? Ministerul muncii,Casa Nationala de Pensii,C.E.Oltenia.Toate subordonote politic aceluiași partid care de la început nu a dorit aplicarea acestei legi.PUNCT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here