Interviu…de încălzire cu domnul Emil CĂTĂNOIU, Primarul Comunei Căpreni, Gorj – “Sunt mulțumit de activitatea instituțională de pe raza comunei noastre”

807

– Rep. Domnule Primar, să nu-mi spuneți că acest ger năpraznic, poate pune pe drumuri, într-o ținută de toamnă târzie, un edil-șef de comună destoinic și «tare» ca dumneavoastră, aducându-l tocmai la Spitalul Orășenesc din Tg. Cărbunești!
-Să știți că sunt sănătos și-I mulțumesc Lui Dumnezeu, dar, noi dezvoltăm de multă vreme o bună colaborare cu Spitalul Orășenesc din Tg. Cărbunești, fiindcă avem în comuna noastră Centrul de sănătate care deservește comunele: Căpreni, Hurezani, Stoina, Cruseț, Stejari și Dănciulești, prin activități comune și prin implicarea în diferite inițiative.
– Rep. Ce proiecte mai «îndrăznețe» aveți pentru acest an, 2017, în câteva cuvinte, pentru că vreau să avem o discuție mai amplă cu altă ocazie?
-La nivelul comunei noastre, ne propunem să realizăm, prin Ordonanță guvernamentală, finalizarea canalizării pe o lungime de 13,3 km în cinci sate și asfaltarea căilor de acces ale întregii comune.

“Cel mai greu colaborăm cu ocoalele silvice, pentru că ei își fac «reguli» singuri”

– Rep. Cum apreciați activitatea desfășurată în anul care s-a încheiat recent, mai ales că a fost un an electoral «plin», cum se spune?
-Sunt mulțumit de activitatea instituțională de pe raza comunei noastre, de colaborarea pe care o avem cu cele trei parcuri de separare și tratare gaze, cu stația de turbocompresoare echipată cu tehnologie modernă, la care aș adăuga activități de prelucrare de masă lemnoasă, esență tare și moale, activități de morărit și panificație, de confecționare de bolțari, activități de comerț ce vizează desfacerea produselor alimentare și nealimentare, a materialelor de construcții și a produselor farmaceutice. Deci, iată că avem…
– Rep. Să nu-mi spuneți că aveți în totalitate numai lucruri bune și numai relații minunate cu toți partenerii din comună, că atunci cred că….îngheață apele!
-Cel mai greu colaborăm cu ocoalele silvice, pentru că ei își fac «reguli» singuri și nu țin seama și de problemele oamenilor, de interesele comunității.
– Rep. Mai aveți aer poluat în comună?
-S-a diminuat poluarea de când a venit OMV-ul și sperăm să fie mai bine!

“Ne propunem achiziția unor utilaje pentru lucrări de interes public”

– Rep. Știu că aveați o problemă cu secretarul primăriei, pentru că nu era postul ocupat!
-Postul de secretar n-a fost câștigat prin concurs prima oară, iar a doua oară l-a luat o fată care a plecat, n-a vrut să stea! Sunt unii tineri juriști care nu iubesc «viața la țară», majoritatea secretarilor sunt cu delegație!
– Rep. Mai sunt și alte probleme, domnule primar?
-În prezent se lucrează la cadastru, în jur de 250 de imobile și ne propunem achiziția unor utilaje pentru lucrări de interes public!
– Rep. În comuna dumneavoastră aveți biserici foarte frumoase, cu hramuri minunate!
-Avem cu ce ne mândri în acest sens: Biserica «Sfântul Dimitrie» şi Biserica «Sf. Gheorghe» din satul Căpreni, Biserica «Adormirea Maicii Domnului» din satul Cornetu, Biserica «Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil» şi Biserica «Sfântul Nicolae» din satul Bulbuceni, dar aș dori să mai adaug faptul că în acest an, lucrăm cu osteneală și la biserica de centru din Căpreni și vrem să sfințim cișmeaua de lângă această biserică!
– Rep. Vă mulțumesc mult pentru acest scurt dialog, domnule Primar, Emil Cătănoiu, vă doresc multă sănătate și numai împliniri pentru dumneavoastră și pentru minunata dumneavoastră familie, pentru toți locuitorii Comunei Căpreni! LA MULȚI ANI!
-Și eu vă mulțumesc pentru interviu, domnule profesor, vă doresc dumneavoastră și familiei un sincer: LA MULȚI ANI, și vă aștept la Bâlciul comunal şi festivalul de folclor «Sofia Drăghici», din 29 iunie 2017.
Profesor, Vasile GOGONEA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here