INTERVIU – ,,Nicki” Pîrvulescu: ,,Vom depăşi acest moment delicat”

1317

Unul dintre jucătorii care s-au remarcat în tricoul Pandurilor de când echipa a coborât în eşalonul secund este Nicolae Pîrvulescu, transferat iarna trecută la Universitatea Cluj. ,,Nicki” a fost unul dintre golgheterii precedentului sezon, dar, la fel ca echipa sa, nu trece prin cea mai bună perioadă în acest campionat. ,,Şepcile Roşii” au pornit cu gândul de a promova în Liga 1, dar ocupă un dezamăgitor loc 14. Paradoxal, singurul său gol din acest sezon a venit la inaugurarea Stadionului Municipal din Târgu-Jiu. Forţat de pauza competiţională neaşteptată, ,,Nicki” s-a întors acasă, unde se pregăteşte pentru reluarea întrecerii interne. Fotbalistul de 23 de ani a acceptat să acorde un interviu pentru Cotidianul ,,Gorjeanul”, în care vorbeşte despre situaţia actuală din fotbalul autohton, dar şi despre planurile sale alături de trupa ardeleană.

Reporter Gorjeanul: ,,Nicki”, unde eşti şi ce faci în această perioadă?
Nicolae Pîrvulescu: În acest moment mă aflu acasă, alături de familie. Îmi petrec timpul alături de ei, având grijă de sănătatea mea și a celor din jur, respectând legile impuse de stat, dar totodată încerc să mă mențin într-o formă bună după posibilități.

R. G.: Credeai că ai să trăieşti o asemenea experienţă? Mă refer la pandemia declarată la nivel mondial.
N. P.: Nu, nu m-aș fi așteptat, este un moment dificil, dar cu ajutorul încrederii și credinței sunt sigur că vom depăși acest moment delicat.

R. G.: Ţii legătura cu colegii de la ,,U”Cluj? Ei cum se descurcă?
N. P.: Majoritatea colegilor mei sunt acasă, alături de familiile lor. Ținem legătura zilnic și așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim sănătoși.

R. G.: Cât de greu este să te antrenezi singur? Există motivaţie?
N. P.: Nu este ușor să te antrenezi singur, este destul de dificil, dar privesc lucrurile pozitiv, deoarece pasiunea pentru fotbal este mult mai puternică și îmi doresc să fiu într-o formă bună atunci când se vor relua antrenamentele.

R. G.: Crezi că va fi reluat actualul sezon?
N. P.: Îmi doresc să se reia cât mai repede, dar având în vedere cele întâmplate, și la cum înaintează lucrurile negativ, nu cred că se va relua prea curând.

R. G.: Cum a fost pentru tine, până acum, acest campionat?
N. P.: A fost un campionat destul de greu, cu puține momente de bucurie.

R. G.: De ce crezi că Universitatea a dezamăgit, pentru că mulţi se aşteptau să tragă la promovare?
N. P.: Factorul cel mai important a fost eșecul din meciul de la barajul cu Hermannstadt, a fost un moment dureros, după cum se pare a lăsat urmări triste.

R. G.: Joci deja la ,,U” de o bună perioadă de timp. Te-ai acomodat cu oraşul, cu echipa, cu pretenţiile de aici?
N. P.: M-am acomodat destul de repede, Clujul m-a primit cu brațele deschise și sunt bucuros că am ajuns la un asemenea club.

R. G.: Fanii sunt printre cei mai frumoşi din ţară, dar şi printre cei mai pătimaşi. Le înţelegi supărarea faţă de rezultate?
N. P.: Fanii, din punctul meu de vedere, sunt cei mai frumoşi din țară, ei fiind sufletul acestei echipe. Le înțeleg supărarea pe deplin, ei merită ca această echipă să fie în topul fotbalului românesc.

R. G.: Ai marcat primul gol pe Stadionul Municipal din Târgu-Jiu. Ce senzaţie te-a încercat? Mai ales că veneai din postura de adversar al Pandurilor.
N. P.: A fost un moment incredibil de frumos, fiind unul dintre visele mele, acela de a juca pe acel stadion, chiar dacă acum este la cu totul alt nivel față de vechiul stadion. În momentul golului, m-a încercat într-o oarecare măsură tristețea, deoarece am marcat împotriva echipei care a fost pentru mine a doua familie.

R. G.: Pandurii e cu un picior in Divizia C. Crezi că o să mai existe clubul în viitorul apropiat?
N. P.: Îmi pare foarte rău pentru ce se întâmplă, sper din suflet ca această echipă să existe în continuare, dar îmi doresc să fie o echipă curată, din toate punctele de vedere, o echipă care să stârnească interes întregii țări, așa cum o făcea odată.

R. G.: Ţii legătura cu foştii tăi colegi?
N. P.: Da, majoritatea dintre ei îmi sunt prieteni buni, unul dintre ei fiind prietenul meu cel mai bun, este vorba de Denis Brînzan, cu care am construit o prietenie frumoasă.

R. G.: Ai fost unul dintre golgheterii ligii secunde la Pandurii, ai marcat și pentru ,,U” în partea a doua a campionatului. Acum, nu ai mai înscris așa des. De ce crezi că s-a întâmplat asta?
N. P.: A fost un an excelent din punct de vedere individual, unul de care îmi amintesc cu mare drag. Anul acesta nu s-a ridicat la nivelul acelui an, dar sunt optimist, muncesc mult mai mult față de anul trecut și sunt convins că vor apărea și rezultatele.

R. G.: Ce-ţi propui pentru finalul sezonului şi pentru campionatul următor?
N. P.: Îmi propun să fiu sănătos, în primul rând, și să îmi ajut echipa pentru a reuși cele mai bune rezultate.
Interviu realizat de Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here