– Rep. Domnule Primar, Constantin Radu, vom avea, așadar, «Zilele Orașului Țicleni», cu activități diverse și sperăm interesante!
-Domnule profesor, Primăria Orașului Țicleni, care este și localitatea dumneavoastră natală, împreună cu Centrul cultural Oraș Țicleni, vă invităm pe dumneavoastră și pe toți cei care iubesc această localitate, la manifestările prilejuite de «Zilele Orașului Țicleni», ediția a XI-a, pe stadionul din localitate, în cele trei zile de sărbătoare din perioada 19-21 august 2016.
– Rep. Ce aveți în «desfășurătorul» acestor manifestări, domnule primar?
-Aș dori să le spun cititorilor Ziarului «Gorjeanul», că azi, vor concerta pe stadionul orașului ansamblurile locale: «Petrolul» și «Dorul Țiclenilor», având-o ca invitată de onoare pe cunoscuta interpretă de muzică populară, Niculina Stoican, iar mâine, în aceeași locație, vor concerta Giuliana Rădoi și Marcela Fota, la muzică populară, iar la muzică ușoară, Oana Radu și trupa de dans, după care va încheia ziua Corina și trupa de dans.
– Rep. Pentru ca în ultima zi…
-Duminică, începând cu ora 10,00, va fi lansare de carte în sala de ședințe a primăriei, Albumul Orașului Țicleni, autor, dl jurist Ion M. Ungureanu, iar după-amiază, se va desfășura Festivalul: «La poalele Cetății», pentru ca în programul de seară, până noaptea târziu, să concerteze interpreții de muzică populară: Constantin Enceanu și Elisabeta Vasile, pentru ca să încheiem ciclul de manifestări noaptea târziu, cu Claudia Pavel și trupa de dans împreună cu Formația «Alb-Negru» și trupa de dans.
Rep. Domnule primar, cred că sunt destul de multe problemele care vă solicită!
-Am foarte multe proiecte care sunt în curs de aprobare, pentru a prospera această localitate…
– Rep. Ce ne oferiți ca exemple?
-Ca exemple, vă pot oferi faptul că se lucrează la 39 de străzi laterale, pentru asfaltare, am un proiect, în trei locuri, fiindcă nu am avut bani suficienți pentru canalizare și pentru apele pluviale, la podețele de intrare în gospodării!
– Rep. Acestea sunt proiecte noi sau continuați altele mai vechi?
-Sunt proiecte noi, și vrem să le ducem la bun sfârșit. Aș aminti că «lotul» al doilea de proiecte e în faza licitațiilor, fiindcă a trecut de faza ofertelor, e în licitație electronică, iar la aceasta s-au înscris două firme care au îndeplinit condițiile pentru a efectua lucrările respective, ca să trecem la proiectul «lotul doi»: podețe și dalări șanțuri.
“Demarăm unele lucrări de care să beneficieze și cei de la periferie”!
– Rep. V-ați gândit, de bună seamă, la realizarea unor proiecte și la îndeplinirea unor obiective care să influențeze pozitiv modul de viață al oamenilor din localitate!
-Vreau să amintesc faptul că în clădirea fostului cinematograf se va desfășura activitate lucrativă, prin crearea a 25-30 de locuri de muncă. Vom avea un izlaz cu toate utilitățile, apă, gaze, curent electric, pentru a face din acest islaz un parc industrial cu angajați chiar din localitățile limitrofe. Vrem să dăm o utilitate vizibilă acestui spațiu și putem avea mai multe locuri de muncă! demarăm lucrări de care să beneficieze și cei de la periferie.
– Rep. Pentru că și periferia face parte din localitate, desigur!
-Spre exemplu, la Tunși am realizat un releu de telecomunicații modern, ca să vorbească fiecare locuitor, de acasă, ca să nu fie nevoit să meargă…pe deal pentru a da un telefon la cineva! La mijlocul cartierului există un teren de joc pentru copii și pentru adulți, cu material sintetic, pentru minifotbal și pentru alte sporturi. Acolo putem avea un spectacol, cum a fost la hramul «Sfânta Maria Mare» al cartierului Tunși.
– Rep. Cei de la «Petrom» au fost receptivi la solicitările dumneavoastră?
-Bineînțeles, pentru că acolo s-a mai făcut și o punte de trecere, fiind o curbă periculoasă și chiar un pod, o zonă cu expunere la accidente! Am zis că pietonii să nu meargă pe strada principală, ci, să avem și o trecere laterală.
– Rep. Credeți că aveți posibilități de a pune în practică propunerile oamenilor?
-Aș vrea să vă dau ca exemplu realizarea drumului comunal de la Țicleni la Aninoasa, pentru că drumul e al nostru până la prima casă din Sterpoaia. Am colaborat cu primarul de acolo, pentru că mi-a făcut un memoriu cu numele cetățenilor care fac naveta la Țicleni și cu elevii care vin la școală. Am venit și cu un referat din partea noastră, iar pe baza unui studiu de fezabilitate, pe care l-am făcut gratuit, cu «plajă» de refinanțare, cu ajutorul unor fonduri de la Ministerul Dezvoltării.
“Să dea Dumnezeu să fie bine în Orașul Țicleni”!
– Rep. Care este mesajul pe care îl transmiteți locuitorilor orașului?
-Să aibă încredere în mine ca și până acum și le promit că nu mă voi schimba! Să dea Dumnezeu să fie bine în Orașul Țicleni!
G. Vasile