INTERVIU – Andrei Şendroiu: ,,Nu mi-am spus ultimul cuvânt în fotbal”

4740

Pandurul Andrei Şendroiu (24 de ani) debuta cu gol în Liga 1 în 2014, într-un meci disputat pe terenul Universităţii Cluj. Mulţi îi prevedeau un viitor strălucit, dar accidentările repetate l-au ţinut departe de marea performanţă. Chiar şi aşa, actualul căpitan al Pandurilor este convins că încă poate răzbi în ,,sportul rege” şi trage tare pentru a reveni în prim-plan. Andrei a declarat, într-un interviu oferit Cotidianului ,,Gorjeanul”, că viaţa socială trebuie să revină la normal, pentru că România nu poate gestiona o criză economică de amploare, iar fotbalul, cum e şi firesc, va avea de suferit.

Reporter Gorjeanul: Andrei, unde eşti şi cum te pregăteşti în această perioadă?
Andrei Şendroiu: Sunt la 10 kilometri de oraș, la Drăguţești, este mult mai bine să stai la țară, la aer curat în această perioadă. Mă pregătesc în condiții foarte bune, am materialele necesare pentru antrenamente bune. Dimineața fac alergare și seara forță, zilnic, în afară de duminică.

R.G.: Ce părere ai despre situaţia generată de pandemie la nivel mondial?
A.Ş.: Cred că Nea Marin (n.r. Marin Condescu) a creat acest virus pentru a salva echipa din nou (râde). Mai glumim şi noi. Sunt de părere că s-a creat prea mult haos și panică pentru ceea ce reprezintă acest coronavirus. Ok, este o gripă mult mai puternică decât cea obișnuită, care afectează oamenii în vârstă, pe cei cu boli cronice și imunitate scăzută. Consider că totul este un joc politic pentru un dezastru economic la nivel european, dacă ne uităm că ţările care au fost afectate cel mai grav sunt și cele mai puternice: Italia, Spania, Franța, Germania. Vizavi de situația din România, cred că oamenii ar trebui să se întoarcă cât de curând la serviciu, pentru că sunt familii care trăiesc, efectiv, din salariile lunare! Cu ce să-și cumpere mâncare, să plătească facturi, rate, dacă nu au acel venit? Prevăd un scenariu horror vizavi de economia țării noastre, nu suntem capabili să gestionăm astfel de momente, și aici mă refer strict la guvernul țării noastre.

R.G.: Crezi că se va relua actualul sezon de Liga 2? Ţi-e dor de fotbal, de antrenamente?
A.Ş.: Personal, nu-mi doresc să se reia, pentru că va fi foarte greu pentru noi fotbaliștii. Automat, se vor juca 2 meciuri pe săptămână, iar noi am pierdut toată pregătirea pe care am făcut-o în iarnă. Una e să te antrenezi singur și alta este meciul, unde ritmul de joc nu coincide cu antrenamentele individuale. Mi-e dor de fotbal, de antrenamente, de colegii mei, simt că lipsește ceva din mine fără asta!

R.G.: Mai mulţi oficiali din fotbalul românesc propun să promoveze echipele de pe primele locuri şi să nu retrogradeze nimeni, o măsură care ar avantaja Pandurii. Ţi se pare normal?
A.Ş.: Mi se pare o decizie radicală, dar în același timp una corectă, pentru că acest haos nu se va termina prea curând. Vizavi de situația competițională, nu cred că sunt soluții pentru alte scenarii, ar trebui să se gândească și la noi, fotbaliștii.

R.G.: Jucaţi în efectiv redus după ce nu s-a reuşit legitimarea anumitor jucători. Cât este de greu pentru voi?
A.Ş.: Sincer, este foarte greu. Avem mulți jucători tineri, fără experiență, care până acum au evoluat doar la nivel de juniori. Cu legitimarea jucătorilor care se află acum în pregătire cu noi, și cu cei care au plecat, cu siguranță, am fi arătat altfel și sunt de părere că nu aveam emoții de zona roșie a clasamentului.

R.G.: Ai putea totuşi nominaliza şi momente frumoase ale sezonului? Inaugurarea stadionului a părut unul dintre ele.
A.Ş.: Ai dreptate, inaugurarea stadionului a fost ceva de nedescris, m-am simțit din nou euforic să văd atâta lume la stadion. M-am simțit ca pe vremea când evoluam în Liga 1.

R.G.: Ai preluat banderola de căpitan după ce Daniel Ciobanu a intrat în conflict cu antrenorul Cojocaru. Ce a însemnat pentru tine?
A.Ş.: Pentru mine înseamnă foarte mult acest lucru, având în vedere că sunt de la 8 ani la această echipă, şi că ,,Mister” (n.r. Călin Cojocaru) are încredere în mine. Este și o responsabilitate în plus, trebuie să fiu un model.

R.G.: În 2014, marcai la debutul în prima liga, într-un meci disputat la Cluj. De atunci, cariera ta a fost în regres şi din cauza numeroaselor accidentări. Ce s-a întâmplat?
A.Ş.: Doar din cauza accidentărilor care au fost foarte, foarte numeroase. Nu a fost an competițional să fiu sănătos pe tot parcursul sezonului. Chiar și acest an am fost accidentat în tur câteva luni. Sincer, chiar nu-mi pot explica cum mi s-au putut întâmpla astfel de lucruri, pentru că am fost corect cu mine și cu fotbalul.

R.G.: Consideri că nu ţi-ai spus încă ultimul cuvânt în fotbalul mare?
A.Ş.: Cu siguranță nu, încă sunt tânăr. Chiar acum eram într-o formă bună, pe o pantă ascendentă, muncesc zilnic din greu să rămân așa și să-mi îmbunătățesc calităţile și sper că va fi bine!

R.G.: Care sunt obiectivele tale în următoarea perioadă?
A.Ş.: Vreau să mă crezi că îmi doresc doar să fiu sănătos, să pot munci pentru a ajunge din nou unde am fost în 2015, și anume Liga 1.

R.G.: Crezi că Pandurii va supravieţui în fotbalul autohton?
A.Ş.: Încă sunt optimist pentru că așteptăm cu nerăbdare acei bani, care nu sunt puţini deloc și astfel, cu siguranță, va supraviețui.

R.G.: Vă aşteptaţi să primiţi bani din partea clubului sau a statului? Se ştie că situaţia financiară de la echipă este catastrofală.
A.Ş.: Eu, personal, nu mă gândesc niciodată să câștig bani aici, nu știu colegii mei. Altul este obiectivul meu și al multora dintre băieți.

R.G.: Ce vă propuneţi pentru meciurile rămase dacă sezonul se va relua?
A.Ş.: Ne propunem să jucăm cât mai bine, să lăsăm o impresie cât mai bună, altceva nu cred că avem ce să ne propunem sincer să fiu.

R.G.: Care dintre antrenorii cu care ai lucrat te-a influenţat cel mai mult?
A.Ş.: Mihai Teja, chiar dacă nu am lucrat foarte mult cu dumnealui, mi-a lăsat o impresie extraordinar de bună, atât ca om, cât și ca antrenor.

R.G.: Jucătorul preferat, şi de ce…
A.Ş.: Leo Messi, clar. Uneori, când îl privesc, stau și mă întreb dacă acest băiat este cu adevărat om. Face totul atât de perfect, pur și simplu artă, magie!

R.G.: Vin sărbătorile pascale. Unde le petreci?
A.Ș.: Le voi petrece aici, la Drăguţeşti. Nu cred că aş fi rezistat să stau închis în apartament la Târgu-Jiu.
Interviu realizat de Cătălin Pasăre

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here