Interpreţi de calibru, împreună pe scena unui eveniment caritabil

381

Valentin Sanfira, cea mai îndrăgită voce masculină din ansamblul “Doina Gorjului”, va fi amfitrionul unui eveniment caritabil care are drept scop nobil salvarea vieţii unei tinere de 21 de ani, grav bolnave. “Suflet pentru suflet!” este motto-ul acțiunii care va debuta la sfârșitul acestei săptămâni, cu un spectacol la mall, apoi va continua cu un grandios concert la Casa de Cultură a Sindicatelor Târgu-Jiu (asta dacă între timp clădirea va fi avizată PSI), totul încheindu-se cu un bal caritabil inedit. Alături de Sanfira, pe scenă vor mai urca alţi interpreţi de muzică populară de calibru.

Interpreții Valentin Sanfira, Delia Barbu, Marian Medregoniu, Niculina Stoican alături de reprezentanţii unei fundaţii caritabile sunt cei care se ocupă de organizarea evenimentului și spun că își doresc să trezească în gorjeni bucuria de a dărui, de a ajuta un seamăn aflat într-o situație tragică. “Suflet pentru suflet” este motto-ul spectacolelor care vor fi organizate și care vor avea ca unic scop strângerea fondurilor bănești necesare salvării vieții Angelei Popescu, în vârstă de doar 21 de ani. Tânăra din Padeș suferă de boala Wilson. “Vreau să transmitem bucuria de a ajuta, de aceea am și ales denumirea «Suflet pentru suflet». La spectacole vor participa, alături de mine, artiștii Delia Barbu, Marian Medregoniu, Niculina Stoican, Victorița Lăcătușu, Constantin Enceanu și Alina Lăcătușu. Așa cum am mai spus, eu răspund de fiecare dată la orice chemare de genul acesta, acţiunea în cauză nefiind singura de acest fel bifată, de-a lungul carierei mele de artist. Prin acest demers, vreau să transmitem publicului mesajul că fiecare dintre noi, în ciuda oricăror greutăți și necazuri, poate fi bun și poate ajuta pe cat poate, căci trebuie să ne pese de semenii noștri. Deoarece fiecare dintre noi poate ajuta și poate schimba situația cuiva lipsit de ajutor, așa cum este tânăra Angela-Simona Popescu, diagnosticată cu boala Wilson, rară și gravă”, a declarat Sanfira. “Trebuie să ne gândim că oricând putem fi oricare în locul tinerei Angela. Trebuie să fim mai buni şi să nu uităm să fim oameni”, a completat Sanfira.

Spectacol caritabil inedit
Astfel, pe 10 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu va fi organizat un concert de muzică populară inedit. Valentin Sanfira a declarat deja despre acest concert că va fi altceva față de spectacolele de muzică populară. Pe scenă vor urca alături de el, artiştii: Marian Medregoniu, Delia Barbu, Victorița Lăcătușu, Alina Lăcătușu, Niculina Stoican și Constantin Enceanu, care vor cânta împreună piesele pe care le va cere publicul, melodii îndrăgite și fredonate la nunțile gorjenești. “Nu va fi un spectacol obișnuit. Adică nu vom urca fiecare pe scenă și vom cânta două-trei melodii și vom ieși din scenă. Vom sta toți pe scenă, vom cânta împreună, fără nicio repetiție, vom cânta ceea ce ne cere și publicul. Vrem să implicăm și spectatorii în spectacol, publicul va face parte din spectacolul caritabil de neuitat. Nu am stabilit încă prețul biletului, dar sunt sigur că vor veni mulți oameni. Pentru că gorjenii sunt oameni sufletiști. Ei știu când trebuie să ajute şi o fac bine. Şi mai ales că ne iubesc, dat fiind faptul că sunt atâția artiști îndrăgiți de-ai dumnealor. Şi mai ales că este un spectacol de caritate şi chiar avem nevoie de sprijinul lor. Deja am vorbit cu foarte mulți prieteni din Craiova şi București care vor fi prezenți alături de mine la acest caz, deoarece am pus foarte mult suflet în ajutorarea acestei tinere, iar eu fac totul cu foarte mare responsabilitate şi profesionalism”, a completat Valentin Sanfira. Primul spectacol va începe, de fapt, la mall, pe 22 noiembrie, loc în care se vor vinde și bilete pentru spectacolul mare de la Casa de Cultură, de pe 10 decembrie. “Eu voi fi amfitrion și îmi doresc ca oamenii să înțeleagă că astfel de lucruri se pot face mai des, că-i putem ajuta împreună pe cei bolnavi, pe cei care luptă cu boli grave. Împreună, punând mână de la mână, putem schimba destine”, a mai spus artistul Valentin Sanfira pentru Gorjeanul.

Ultima parte a spectacolului, pe Insuliţă
Abia pe 16 decembrie se va încheia seria spectacolelor caritabile, ultima reprezentaţie fiind dată la Anna Events pe Insuliță. Aici va fi organizat, de fapt, un bal caritabil la care vor fi invitate autoritățile locale, medici, oameni de afaceri și alte personalități. “Pentru acești invitați vom organiza o seară de muzică clasică, aici interpretând şi talentații elevi ai Liceului de Artă din Târgu-Jiu. Scopul acestor acțiuni este strângerea unei sume cât mai mari de bani, căci tratamentul tinerei Angela este foarte scump, iar aceasta nu este ajutată decât de soțul său. Din suflet pentru suflet, sunt sigur ca vom reuși. Dat fiind faptul că mai este foarte puțin până la sărbătorile de iarnă, şi cu acest gest vrem să-i aducem bolnavei totodată un zâmbet şi o bucurie în sufletul deja încărcat de supărări”, a mai spus Valentin Sanfira.

Drama unei tinere pline de viață
Angela Simona Popescu are 21 de ani și locuiește în comuna Padeș, alături de soțul său. În primăvara acestui an, viața fetei s-a schimbat drastic, după ce a aflat că suferă de o afecțiune gravă și rară: boala Wilson. De câteva luni, Angela se simțea rău, iar medicii nu știau de ce suferă. Ajunsă la București, la Spitalul Colentina, doctorii de aici au ajuns la concluzia că Angela suferă de boala Wilson, gravă și destul de rară. O perioadă, tânăra nu a mai putut să meargă și nici să mănânce singură, hrănindu-se cu paiul și ajungând să cântărească 30 de kilograme. După diagnosticare și începerea tratamentului prescris de medicii din Capitală, Angela a început să își revină. Tratamentul este foarte costisitor, iar tânăra și soțul său nu dispun de banii necesari. În viitorul apropiat, Angela Popescu va avea nevoie și de un transplant de ficat. “Este o fată extraordinară care a suferit enorm. Am cunoscut-o la cabinetul nostru stomatologic din Tismana, unde a venit cu soțul său, cu un an în urmă. Nu știa de ce suferă, dar se schimba de la lună la lună. Acum este mai bine, căci a avut perioade în care nu putea merge, nu putea mânca. Are noroc cu soțul său, o iubește mult. Sperăm ca prin aceste evenimente și cu implicarea acestor artiști minunați, viața Angelei să poată fi salvată”, a spus medicul stomatolog Andreea Pîrvulescu. Boala nu a fost descoperită la timp, însă Angela Simona Popescu are mari șanse de salvare. Trebuie doar ajutată!

Tratament și pronostic
Tratamentul bolii Wilson se bazează pe un regim alimentar sărac în cupru (limitarea consumului de ficat, ciocolată, pește, carne, ciuperci) și pe administrarea unui medicament (ale cărui doze sunt crescute treptat), D-penicilamina, care se cuplează cu cuprul și permite eliminarea acestuia în urină. Manifestările neurologice și tulburările psihice regresează de cele mai multe ori sub tratament, rezultatele fiind cu atât mai bune, cu cât tratamentul a fost întreprins mai devreme. Totuși, când tratamentul este început prea târziu, simptomele se agravează, iar pronosticul bolii este uneori sever.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here