Internări limitate la Chirurgie. Secția intră în reabilitare

534

Secția Chirurgie Generală 1 și sălile de operație aferente acestei secții, situate la etajul 2 al clădirii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, din strada Tudor Vladimirescu, vor intra în reabilitare energetică. Internările şi intervenţiile chirurgicale sunt limitate doar la cazurile de urgenţă.

„Începând cu data de 23 aprilie 2024, a început relocarea secției Chirurgie Generală 1 la etajul 3, în cadrul Secţiei Chirurgie Generală 2, fiind redus considerabil numărul de paturi (43 de paturi în prezent din totalul celor două secţii de 78 paturi). Ca urmare a acestui fapt, internările şi intervenţiile chirurgicale sunt limitate doar la cazurile de urgenţă”, au anunţat reprezentanții Spitalului Judeţean Târgu Jiu.
În acest sens, au fost transmise adrese către unitățile medicale din județul Gorj, cât și către cele din județele limitrofe, pentru ca, până la finalizarea acestor lucrări, să sprijine Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu cu preluarea cazurilor pe care unitatea sanitară nu le va mai putea prelua.

Infiltrații în blocul operator
Ploile din ultimele zile au afectat unitatea sanitară. În seara zilei de 23 aprilie 2024, în cadrul blocului operator al Secției Chirurgie Generală 1 de la etajul 2, s-au produs infiltrații prin plafonul celor două săli de operație deasupra cărora se află două terase.
„Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operație. Menționăm faptul că în data de 23 aprilie 2024, garda a fost asigurată de medicii Secției Chirurgie Generală 2, intervențiile chirurgicale fiind efectuate în sălile de operație de la etajul 3, aferente acestei secții.
Instalatorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a transmis o notă informativă managerului unității medicale, prin care a precizat că în urma verificărilor efectuate la sălile de operație unde s-a produs infilatrația, cauza acesteia, la una dintre săli, a fost obturarea conductei de preluare a apei pluviale cu PET-uri.
Conducta de pe terasa situată deasupra sălii de operație, conductă care colectează apa provenită de la ploaie, a fost curățată, problema fiind remediată”, au mai precizat reprezentanții spitalului.
După finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică, secțiile Chirurgie 1 și Chirurgie Generală 2 și sălile de operație aferente celor două secții vor intra într-un proces complex de reabilitare și modernizare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here