Interdicţie de a părăsi ţara pentru un braconier

229

Un gorjean a fost la un pas de a-şi petrece următoarele săptămâni în spatele gratiilor, el fiind prezentat ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Propunerea de arestare preventivă a fost însă respinsă, împotriva braconierului fiind dispusă măsura preventivă a interdicţiei de a părăsi ţara timp de 30 de zile.

Poliţiştii au identificat şi reţinut miercuri un gorjean în vârstă de 36 de ani, din comuna Muşeteşti, suspectat de comiterea infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Autoturismul la volanul căruia se afla gorjeanul a fost tras pe dreapta miercuri dimineaţă, în jurul orelor 04:00, de către poliţiştii din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Bumbeşti-Jiu.
În timp ce controlau maşina, poliţiştii au găsit în interiorul acesteia o armă de vânătoare, un cuţit de tranşat şi aproximativ 30 kg de carne. Extinzând cercetările, s-a stabilit faptul că această cantitatea de carne provine din vânarea ilegală a unui mistreţ.
Arma de vânătoare, cuţitul şi carnea de vânat au fost ridicate în vederea cercetărilor de către poliţişti. „În baza probatoriului administrat, S.S. a fost reţinut pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore, fiind introdus de către poliţişti, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Joi, 5 iulie, suspectul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Împotriva bărbatului a fost dispusă măsura preventivă a interdicţiei de a părăsi ţara timp de 30 de zile.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here