Interdicţie de a nu părăsi localitatea, pentru hoţii din Teleşti

212

furt locuinte (1)Trei bărbaţi din comuna Teleşti, sunt cercetaţi în stare de reţinere, de către poliţişti, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Cei trei sunt suspecţi de furtul, dintr-o anexă gospodărească, a unui capac şi a unei ţevi din cupru, valoarea prejudiciului creat fiind estimată la suma de 3.000 lei. Pentru suspecţi s-a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 29 de zile.

Poliţiştii Postului de Poliţie Arcani au fost sesizaţi telefonic, luni, de către un bărbat de 68 de ani, din localitate, despre faptul că în noaptea de 31 iulie spre 1 august, persoane necunoscute i-au sustras dintr-o anexă gospodărească, un capac şi o ţeavă din cupru, valoarea prejudiciului creat fiind estimată la suma de 3.000 lei. În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii de proximitate din cadrul Biroului Ordine Publică Târgu-Jiu, s-a stabilit că suspecţii furtului se vor furt locuintedeplasa în municipiu pentru a valorifica bunurile sustrase, ca deşeuri neferoase. Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au organizat un filtru în zona cartierului Meteor. Cu această ocazie a fost oprit pentru control un autoturism ce circula în regim de taxi, la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 25 ani, din municipiu. În autovehicul se mai aflau doi tineri, de 24 respectiv 25 de ani din Târgu-Jiu şi un tânăr de 25 ani, din comuna Teleşti. Procedând la verificarea autoturismului, în portbagaj au fost găsite mai multe bunuri, respectiv un cazan aramă şi o ţeavă din acelaşi material, aferente unui cazan pentru distilat ţuică, precum şi o secure, un ciocan şi un baston artizanal din plastic prevăzut cu capăt metalic.

În faţa magistraţilor

Persoanele prezente în autovehicul nu au putut justifica provenienţa acestor bunuri, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. Poliţiştii au stabilit că aceste componente din aramă au fost sustrase în noaptea de 31 iulie spre 1 august, de către trei suspecţi. Unul dintre aceştia era tânărul de 25 de ani, din Teleşti care se afla în taxi. Acesta, împreună cu alţi doi bărbaţi tot din Teleşti, unul de 22 ani şi unul de 41 ani au sustras cazanul de la bărbatul care a făcut sesizarea. Bunurile sustrase au fost ridicate şi restituite de către poliţişti părţii vătămate. Urmare a probatoriului administrat, poliţiştii au emis pe numele celor trei suspecţi, ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj. Cei trei au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, magistraţii dispunând măsura preventivă de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 29 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here