Intenționezi să deschizi un service auto – citește ce nu ar trebui să ignori

994

Felicitări pentru decizia de a intra în lumea provocatoare a serviciilor din domeniul auto! Cu siguranță, este o alegere îndrăzneață și plină de oportunități, dar este important să fii conștient de aspectele pe care nu trebuie să le subestimezi în procesul de pregătire a deschiderii auto-atelierului.

Citește în randurile urmatoare recomandări care te vor ajuta să începi afacerea cu dreptul:

 • Găsește locația potrivită pentru atelier – Asigură-te că spațiul are suficient loc pentru a găzdui echipamentele necesare, vei avea multe precum dispozitive de ridicare, setrui cu chei reglabile și tubulare, mașina de montat, demontat și echilibrat roti sau un compresor bune. Acestea sunt doar o parte dintre sculele necesare, iar lista este lungă.
 • Achiziționează echipamente potrivite, de calitate.
 • Gestionează corect stocul de piese de schimb.
 • Recrutează personal calificat, echipa pe care o vei forma poate fi cheia succesului în industria serviciilor auto.
 • La acestea se adaugă autorizațiile de funcționare, cele de incendiu si un plan de funcționare întocmint pentru cel puțin un an. Aici va trebuie să incluzi metodele de promovare, prin care vei ajunge mai rapid la clienți. Iar acestea nu sunt singurele, pot aparea multe elemente neprevăzute.

Ce trebuie să știi despre echipamente – compresor și dispozitiv de ridicare

După ce ai un plan de afacere bine stabilit, autorizatiile luate și spațiul amenajat, va trebui să dotezi atelierul cu scule si usensile. Acestea sunt importante pentru realizarea operatiunilor. Trebuie să recunoaștem ca sunt foarte multe, însă în randurile următoare ne vom opri atentia asupra două dintre ele, mai exact asupra dispozitivului de ridicare și compresorului. Acestea vor influența mult modul în cae vei realiza numeroase tipuri de operațiuni.

Alege corect un dispozitiv de ridicare

Este important să investești într-un dispozitiv de ridicare sigur, robust care să se potrivească nevoilor. Iată și o serie de aspecte pe care trebuie sa le verifici înainte de a face orice achiziție:

 • verifică capacitatea de ridicare și asigură-te că produsul selectat are putere adecvată pentru a susține greutatea a vehiculelor supuse reparațiilor.
 • ai grijă ca dispozitivul de ridicare ales să respecte standardele de siguranță industriale. Acesta trebuie să fie prevăzut cu sisteme de blocare și protecție împotriva suprasarcinii.
 • optează pentru un echipament care oferă o gamă largă funcții și să fie ușor de utilizat în diferite situații.

Selectează un compresor versatil

Alimentarea componentelor pneumatice este o activitate frecventă într-un atelier, iar un compresor flexibil o piesă esențială. Înainte de a-l cumpăra verifică aspectele:

 • puterea și capacitatea echipamentului, alege un model puternic pentru a alimenta toate uneltele pneumatice de care ai nevoie în activitățile cotidiene.
 • verifică eficiența energetică, așa vei reduce costurile de operare pe termen lung.
 • analizează gradul de fiabilitate al produsului și investește într-un compresor de la un producător recunoscut în domeniu pentru fiabilitate și durabilitate.

Ai grijă la mentenanța și întreținerea corectă a echipamentelor

Toate echipamentele necesită mentenanță și întreținere regulată pentru a funcționa în mod optim și în condiții de siguranță. Dacă nu sunt verificate se pot deteriora și pot pun în pericol siguranța angajaților și a clienților. Asigură-te că ai un program bine stabilit pentru inspectarea și întreținerea acestora. Operațiune pot include verificări ale sistemelor hidraulice și pneumatice, lubrifierea componentelor mobile și înlocuirea filtrelor și a altor piese uzate.

Investește în echipamente de calitate, respectă procedurile de siguranță, asigură-te că personalul tău este bine pregătit și uită-te la mană la ceas să vezi cum trece timpul în așteptarea deschiderii afacerii. Ai încredere că vei construi un business de succes în domeniul serviciilor auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here