Întâlniri pentru instruirea contribuabililor, privind aplicarea sistemului TVA la încasare

137

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj aduc la cunoştinţa contribuabililor, că Ministerul Finanţelor Publice a elaborat Ghidul privind aplicarea sistemului TVA la încasare.

În vederea asigurării unui cadru fiscal propice redresării întreprinderilor mici şi mijlocii, aflate în situaţii dificile datorate crizei actuale şi a lipsei de lichidităţi, pentru creşterea vitezei de circulaţie a banilor în economie şi colectarea mai eficientă a TVA prin OG 15/2012 pentru modificarea şi completarea Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, au fost introduse prevederi privind implementarea unui sistem de plată a TVA, la încasarea facturilor, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2013. Având în vedere caracterul de noutate al acestor prevederi s-a considerat necesar să fie luate măsuri suplimentare pentru a aduce la cunoştinţa contribuabililor modul de aplicare a sistemului TVA la încasare.

Întâlniri de informare
Astfel, specialiştii din cadrul DGFP Gorj au considerat necesar să fie luate măsuri suplimentare pentru a aduce la cunoştinţă şi pentru a instrui contribuabilii referitor la modul de aplicare a sistemului TVA la încasare. De aceea vor organiza întâlniri cu aceştia pe parcursul lunii noiembrie şi decembrie 2012.
Prima întâlnire va avea loc în data de 27 noiembrie de la ora 10.00 la sediul CECCAR din Târgu-Jiu, strada Alexandru Vlahuţă, nr.3A. Următoare întâlnire va avea loc în data de 28 noiembrie la Casa de Cultură, din localitatea Novaci, str. Parângului. La data de 4 decembrie 2012 la sediul DGFP Gorj, strada Siret, nr.6, camera 402, etaj 4 vor şi aşteptaţi contribuabilii. De asemenea, la data de 10 decembrie la sediul Primăriei Târgu-Cărbuneşti, pe strada Trandafirilor, nr. 41; pe 11 decembrie la Sediul Primăriei din Rovinari, strada Florilor, nr. 1 şi pe data de 17 decembrie la Casa Multiculturală, municipiul Motru, zona Parc.

Gratis la instruire
Toate întâlnirile au loc la ora 10.00 în prezenţa unor lectori. Accesul contribuabililor la instruire va fi gratuit. Instruirea se adresează contribuabililor interesaţi de aplicarea sistemului TVA la încasare. Participarea la eveniment se va realiza în limita locurilor disponibile şi în ordinea înscrierii.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here