Întâlnirea sindicatelor cu conducerea DGASPC, amânată din lipsă de cvorum

133

zisu dgaspcMarţi era programată o nouă rundă de negocieri între reprezentanţii sindicatelor şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj pe marginea acordului colectiv de muncă al funcţionarilor publici din DGASPC. Din lipsă de cvorum, şedinţa a fost amânată pentru data de 27 martie.

Pe data de 20 martie ar fi trebuit să se deruleze cea de-a treia rundă de discuţii între liderii sindicatelor funcţionarilor publici din DGASPC şi conducerea instituţiei. Din motive obiective, întâlnirea s-a amânat şi a fost reprogramată pentru săptămâna viitoare. „Întâlnirea a fost amânată pentru data de 27 martie, din lipsă de cvorum. Astăzi au fost prezenţi doar trei reprezentanţi din conducerea Direcţiei şi patru din partea sindicatelor. Ar fi trebuit să fie cinci de la sindicate şi cinci din conducere pentru a putea discuta”, a confirmat Gheorghe Zisu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Negocieri făcute după litera legii

Negocierile pentru acordul colectiv de muncă pentru funcţionarii publici din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj se derulează conform H.G. nr. 833 din 25 iulie 2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor paritare şi încheierea acordurilor colective. Astfel, sunt stabilite anual măsuri referitoare la: constituirea şi folosirea fondurilor destinate îmbunătăţirii condiţiilor la locul de muncă; sănătatea şi securitatea în muncă; programul zilnic de lucru; perfecţionarea profesională; alte măsuri decât cele prevăzute de lege, referitoare la protecţia celor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale sau desemnaţi ca reprezentanţi ai funcţionarilor publici. Deocamdată nu se ştie cu exactitate data semnării acordului pentru funcţionarii publici din DGASPC Gorj, dar sindicatele doresc ca el să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here