Întâlnire între premierul Victor Ponta și Victoria Nuland

597

Premierul Victor Ponta a declarat, în debutul ședintei de Guvern de miercuri, după întâlnirea cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA, că „principalul mesaj al partenerilor nostru este sa aratam ca Romania combate coruptia, combate evaziunea fiscala, in special de ANAF cu sprijinul celorlalte institutii. Sa schimbam cultura politica, prin colaborare, sa lucram impreuna pentru Romania si pentru pozitia noastra in regiune. Deciziile pentru mediul de afaceri sa fie anuntate din timp, sa fie predictibile si stabile”.
Primul ministru a mai afirmat ca „somajul s-a intors la nivelul din 2008”, astfel ca „am atins obiectivul: mai multe contracte de munca decat numar de pensionari”.
El le-a cerut ministrilor „sa respectam aceste criterii: dialog cu mediul de afaceri, dialog politic, stabilitate si predictibilitate in mediul de afaceri”.
Ponta a vorbit si despre masterplanul de transport, spunandu-le ministrilor ca „Daca spunem ca incepem autostrada Comarnic – Brasov si anul viitor vine alt Guvern si opreste o sa fie ca la Autsotrada Transilvania, care a fost inceputa in 2004… Avem masterplan pe 10 ani. Vreau ca fiecare cetatean roman sa stie cati kilometri, cati bani costa, cati ani.”
Premierul a facut referire si la Codul fiscal, cerand „sa oprim din aberatiile cu impozitarea copiilor”.
El a mai anuntat ca „forma noului Cod fiscal si de procedura fiscala sa le avem pe 15 februarie pe masa Parlamentului”.(Hotnews)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here