Insuliţa, complet amenajată până la sfârşitul anului

124

Picture 014Aproape jumătate din proiectul privind amenajarea Insuliţei de pe Jiu s-a realizat. Autorităţile locale promit că până la sfârşitul acestui an parcurile vor fi finalizate şi gorjenii se vor putea bucura de obiectivele prevăzute în acest proiect.

Lucrările de amenajare a Insuliţei de pe Jiu au fost demarate la mijlocul verii. De atunci şi până în prezent s-a realizat infrastructura. Angajaţii firmei care se ocupă de realizarea proiectului muncesc de zor pentru a se încadra în termenele de execuţie. „Se derulează lucrările de execuţie la realizarea parcului din zona Insuliţei. Este o investiţie aflată în Programul Naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi, investiţie finanţată prin Administraţia fondului de Mediu din Fondul de mediu şi de la bugetul local. Până în prezent, lucrările, ca nivel al Picture 006execuţiei, s-au realizat în proporţie de aproape 50% – toată partea de infrastructură, constând în realizarea parapetului prevăzut cu balustradă metalică pe întregul contur al zonei respective, alimentarea cu energie electrică, stâlpii de iluminat, alimentarea cu apă, instalaţia de irigaţie pentru udat gazonul. Deci tot ceea ce este parte de infrastructură. În prezent se pregăteşte terenul pentru aleile pietonale, spaţiile verzi şi plantate” a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Parc de peste două hectare

Conform proiectului, pe Insuliţă se vor amenaja: o suprafaţă de aproximativ 7.000 de metri pătraţi de alei pietonale, 15.000 de metri pătraţi de spaţii verzi şi plantaţii, plantări de arbuşti ornamentali, instalaţie de irigaţie, instalaţie de iluminat cu 52 de stâlpi, mobilier urban, 8.000 de flori, loc de joacă pentru copii, şi toate accesoriile aferente mobilierului specific unui parc. „Parcul se realizează pe o suprafaţă de 2,2 hectare în partea de sud a Insuliţei, având 7.000 de Picture 016metri pătraţi de alei pietonale, printre aceste alei pietonale fiind şi alei pentru biciclişti, spaţii verzi şi plantate, pomi, mobilier, locuri de joacă, instalaţie de iluminat modernă, fântâni arteziene, instalaţie de irigaţie pentru udat, mobilierul urban – bănci, toalete ecologice, loc de joacă pentru copii”, a menţionat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Proiect finalizat în următoarele două luni

În pofida faptului că suntem în plină toamnă şi temperaturile sunt destul de scăzute, muncitorii lucrează la foc continuu pentru realizarea proiectului de amenajare a Insuliţei. Autorităţile locale anunţă că lucrările se vor finaliza până la sfârşitul anului. „Dorim ca până la finalul anului să se realizeze toate lucrările de construcţii, urmând ca în funcţie de condiţiile meteo decidem dacă este cazul să se facă şi plantările tot în această perioadă. Deci până la sfârşitul anului se pot definitiva toate lucrările de construcţie”, a precizat şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Picture 018Municipiului Târgu-Jiu. Trebuie menţionat că valoarea de investiţie este de 16,5 miliarde de lei vechi, iar contribuţia Primăriei este de 10% din această sumă plus cheltuielile neeligibile. Parcul va avea şi două fântâni arteziene, cu câte un bazin de 10 metri diametru.

Parcul sportiv realizat tot până la sfârşitul anului

În partea de nord a Insuliţei se va amenaja un al doilea parc, acesta fiind destinat activităţilor sportive. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu, şi acest parc va fi terminat până la sfârşitul anului. „În paralel cu acest parc, tot în zona Insuliţei, în partea de nord a acesteia se derulează un alt proiect, un alt parc. Este vorba despre un parc sportiv. Până în acest moment s-a realizat parţial platforma pe care vor fi amplasate echipamente, respectiv rampe pentru skateboard, role şi biciclişti. Tot în acest an vor fi definitivate lucrările şi la acest obiectiv”, a confirmat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu. Valoarea celui de-al doilea parc de pe Insuliţă este de circa 400.000 de lei. După finalizarea lucrărilor prevăzute în proiect, Insuliţa de pe Jiu va deveni o atracţie pentru gorjeni, oferindu-le acestora posibilitatea de a se recrea în natură, într-un cadru deosebit.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here