Instruire privind utilizarea reţetei electronice

107

cjas interior (4)Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a organizat o sesiune de instruire a medicilor prescriptori şi a farmaciştilor din judeţul nostru în privinţa utilizării reţetei electronice. Instruirea s-a desfăşurat la biblioteca Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

 

Ministrul Sănătăţii le-a cerut reprezentanţilor caselor judeţene de asigurări de sănătate şi direcţiilor de sănătate publică să organizeze, în perioada următoare, şedinţe de pregătire şi informare pentru medicii prescriptori şi farmaciştii care vor fi implicaţi în prescrierea reţetei electronice. Solicitarea a fost făcută în cadrul unei videoconferinţe la care au participat preşedintele CJAS Gorj şi directorul DSP Gorj. „În cadrul videoconferinţei de marţi, ministrul Vasile Cepoi ne-a cerut să organizăm instruiri cu privire la reţeta electronică. La videoconferinţă am participat eu şi preşedintele CJAS, domnul Gheorghe Cocină. Rolul principal în privinţa acestei instruiri îi revine Casei de Asigurări, noi avem doar rol de susţinători. Joi, 14 iunie a avut loc instruirea la Gorj, fiind organizată de CJAS, la biblioteca Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, DSP-ul fiind reprezentat de medicul Cătălin Manciu”, a explicat Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Gorjul, pregătit pentru reţeta electronică

După cum susţine Boeriu, judeţul nostru este printre puţinele din ţară care s-au pregătit aşa cum se cuvine pentru implementarea reţetei electronice. „Suntem printre judeţele fruntaşe din ţară, preşedintele CJAS spunând în videoconferinţă că suntem pregătiţi pentru reţeta electronică, având specialişti şi tot ce trebuie”, confirmă Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

La instruirea de joi numărul participanţilor a fost destul de mare, sala bibliotecii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu fiind ocupată la întreaga sa capacitate. Participanţii s-au declarat mulţumiţi de iniţiativă, apreciind acţiunea ca fiind una utilă.

De precizat că, în cadrul videoconferinţei din 12 iunie, s-a menţionat că sistemul de prescriere a reţetei electronice va putea fi implementat începând cu 1 iulie 2012. Timp de o lună de zile sistemul va fi testat din punct de vedere tehnic, iar până la sfârşitul anului, noul sistem va fi utilizat în paralel cu cel actual.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here