Instituţiile judeţene, atenţionate de premierul Boc

152

19058-0-agerpres_emil_boc_sedinta_guvernEmil Boc a susţinut ieri o videoconferinţă cu instituţiile prefectului din ţară în care a expus succesele Guvernului în urma măsurilor de austeritate impuse încă de anul trecut, precum şi situaţia actuală a României.

Primul-ministru al României spune că în primele şase luni ale acestui an, ţara are un nivel al datoriei publice de 31,4% din PIB, situându-se astfel bine în Europa. „Doar Luxemburg, Estonia şi Bulgaria stau mai bine ca noi. Stăm bine la acest capitol dar suntem departe de a fi fericiţi de orice pericole. România trebuie să rămână extrem de precaută şi să respingă atacurile politice cu tentă populistă. Nu ne putem întinde mai mult decât ne e plapuma deoarece este nevoie ca ţara să îşi consolideze stabilitatea economică”, a declarat Emil Boc.

Inspecţia Muncii, atenţionată

itm 2În cadrul videoconferinţei, primul-ministru al ţării a atenţionat prefecturile şi Inspectoratele de Muncă Judeţene să continue acţiunile pentru depistarea muncii la negru şi angajatorii să îşi dea seama că acestea sunt permanente. Conform lui Boc în perioada 1 mai – 4 august a.c. au fost încheiate 821.692 de noi contracte de muncă şi desfăcute au fost 162.480: „Mă adresez ITM-ului şi prefecţilor: continuaţi activitatea de combatere a muncii la negru. Acţiunea de combatere nu este una temporară, de vară, ci este una cu caracter permanent. În România la ora actuală sunt 6.406.908 contracte de muncă încheiate, din care 93,7% pe perioadă nedeterminată. Încet, dar sigur lucrurile merg în direcţia corectă”.

Avertizări şi în agricultură

Emil Boc a transmis ieri faptul că Guvernul a făcut eforturi substanţiale pentru ca fermierii şi agricultorii români să îşi primească subvenţiile şi pentru ca măsurile europene să continue. „La rectificare, am acordat o atenţie majoră şi capitolului agricultură. Mare atenţie către Direcţiile Agricole şi OJPDRP-urilor deoarece fermierii trebuie să îşi primească la timp subvenţiile. Am alocat şi 600 de milioane de euro pentru a asigura finanţarea proiectelor europene. Nici un proiect european nu trebuie să se oprească din lucru. Trebuie să fiţi vigilenţi cu privire la modul de cheltuire a banilor europeni”, s-a adresat primul-ministru.

2011, mai bun ca 2010

Potrivit şefului Guvernului, prima de risc a României este cu circa 25% mai mică în primul semestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, astfel că ţara noastră a câştigat în ultimul an încrederea pieţei internaţionale. De asemenea, în acelaşi interval, deficitul bugetar este de 2,07% din PIB, fiind mai mic decât în primele şase luni ale anului 2010. Şi veniturile încasate sunt cu 9,6% mai mari datorită creşterii încasărilor din accize şi TVA, dar şi din acţiunile de combatere a evaziunii fiscal. „Cheltuielile cu investiţiile au crescut cu 3,2 miliarde de lei faţă de anul anterior. Totodată, exporturile au crescut cu 34%, iar cifra de afaceri din industrie este cu 18% mai mare”, a precizat Emil Boc.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here