Instanţa cere aducerea lui Rostogolea la procesul de divorţ

419

Procesul de divorţ al soţilor Cristina şi Cosmin Rostogolea, primul medic al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, iar al doilea arestat la Penitenciarul Spital Jilava în urma unei acuzaţii de viol, a început, joi, la Judecătoria Târgu-Jiu fără soţul chemat în judecată de nevastă, în vederea ruperii căsătoriei. Cosmin Rostogolea nu a fost adus în faţa judecătorului, el fiind perfuzat în unitatea de detenţie în care se află, acesta intrând de trei săptămâni în refuz de hrană şi apă, urmare a stării lui precare de sănătate. Judecătorul nu s-a mulţumit însă cu absenţa pârâtului şi nici cu motivele astfel invocate, solicitând ca la termenul din 12 noiembrie, protestatarul de la Jilava să fie adus în sală.

cristina rostogoleaLa proces a participat, ieri, în schimb, soţia lui Rostogolea, fiul minor, dar şi părinţii acestuia, care au aşteptat astfel să-l vadă, după o pauză de câteva săptămnâni, pe cel reţinut luna trecută. Părinţii şi fiul nu au avut însă norocul să dea ochii cu Cosmin Rostogolea, acesta fiind ţinut în viaţă doar de perfuzii la Penitenciarul Spital Jilava, deoarece respectivul nu a fost adus la proces. Instanţa a cerut expres ca pârâtul să fie în sală la termenul din 12 noiembrie, lucru care ajută familia care nu are posibilităţi materiale pentru a-l vizita pe acesta lângă Bucureşti. “Mi s-a spus doar că nu este mort, că este ţinut în viaţă de perfuzii şi că este stabil. Sunt convinsă însă că el continuă protestul început în arestul de la Târgu-Jiu şi acolo. O să îl vedem abia pe 12 noiembrie”, a declarat, ieri, Maria Rostogolea, mama acestuia. Femeia susţine că soţia lui Rostogolea a fost în sală, arătând că cere în continuare divorţul, chiar dacă starea ei de sănătate psihică este precară. Soacra îşi acuză nora că ar fi vândut, în ultimele zile, mai multe bunuri din locuinţa comună, nu se cunoaşte la cine şi pe ce sume, chiar dacă acestea ar fi fost cumpărate de către Cosmin Rostogolea.
În ceea ce priveşte ancheta în dosarul de viol, acesta trenează, părţile implicate nemaifiind audiate de câteva săptămâni.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here