Instalaţia amplasată la Lupoaia! CEO solicită aviz de mediu pentru fabricarea brichetelor pe bază de lignit

387

Pe data de 1 aprilie, Complexul Energetic Oltenia s-a adresat Agenţiei pentru Protecţia Mediului(APM) Gorj, solicitând emiterea acordului de mediu pentru proiectul “Autorizare instalație de fabricare a brichetelor pe bază de lignit”, propus a fi amplasat în comuna Cătunele, sat Lupoaia. Conducerea CEO spera să pornească instalaţia chiar luna trecută, dar obţinerea autorizaţiilor a întârziat implementarea proiectului anunţat prima dată de către deputata PSD, Camelia Khraibani.

Fabrica de brichete de la UMC Lupoaia s-a vrut funcţională din martie, conducerea CEO anunţând la începutul anului că aceasta va avea maxim 15 angajaţi. “Contractul este semnat, iar în momentul de faţă se aşteaptă ca timpul să fie prielnic pentru a putea începe lucrările. În luna martie se va pune în funcţiune linia, aşadar anul acesta cu siguranţă se vor produce brichete la Lupoaia. În prima fază a proiectului se va începe cu un efectiv de 10-15 muncitori, iar în funcţie de comenzi se va suplimenta numărul de angajaţi”, transmitea în februarie ziarul companiei.
Licitaţia pentru lucrările de construcţii clădiri industriale a noii fabrici s-a ridicat la 2.541.425 de lei, fără TVA, şi a fost adjudecată de Adumit Company SRL. Pentru achiziţionarea liniei tehnologice de fabricare a brichetelor pe bază de lignit a fost alocată suma de 1,38 de milioane de lei.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here