Inspectorii sanitar-veterinari au suspendat activitatea unei brutării

393

brutarieLa sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au decis suspendarea temporară a activităţii unei brutării din comuna Prigoria.

Ordonanţa de suspendare este pe o perioadă de 30 de zile şi intră în vigoare pe data de 16 iunie. “Am fost nevoiţi să aplicăm această măsură deoarece la un control anterior am dat termen de remediere a unor deficienţe structurale ale unităţii”, a declarat Margareta Călugăru, reprezentantă a DSVSA Gorj. Aceasta a mai precizat că primul control la brutăria din Prigoria s-a efectuat în martie când s-a aplicat şi o sancţiune de 600 de lei. “Data de remediere nu a fost respectată la tot ceea ce cerusem, doar o parte dintre măsuri fiind aplicate”, a precizat Călugăru.

Alte sancţiuni de 3.000 de lei

Totodată, zilele trecute, în urma a peste 70 de controale, inspectorii sanitar-veterinari gorjeni au aplicat cinci sancţiuni în valoare de 3.000 de lei în trei magazine alimentare din Târgu-Jiu şi unul din comuna Albeni, precum şi într-o unitate de alimentaţie publică din Târgul Săptămânal din satul Peşteana-Jiu. Motivele sancţiunilor au fost manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, fără protecţie adecvată prin echipament, ustensile şi mănuşi de protecţie, comercializarea către consumator a produselor alimentare într-un spaţiu neaprobat sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă, dar şi neîntreţinerea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here