Inspectorii ITM Gorj au aplicat amenzi în valoare de 26.000 de lei

140

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj au efectuat în ultimul timp, 43 de controale, dintre care 42 de controale pentru identificarea si combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare şi au aplicat sancţiuni în valoare de 26.000 de lei.

În urma acestor controale, a fost depistat un angajator care utiliza munca la negru, având două persoane fără forme legale de angajare. “A fost aplicată o sancţiune pentru utilizarea muncii fără forme legale de angajare, în valoare de 20.000 de lei. Angajatorul depistat că presta activitate cu persoane la negru desfăşura activitate în construcţii. În total, în domeniul relaţiilor de muncă, au fost aplicate zece sancţiuni contravenţionale la nouă angajatori, dintre care două sunt amenzi, în valoare de 26.000 de lei”, a precizat, luni, inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu.

Controale în domeniul sănătăţii
Inspectorii de muncă au mai efectuat 43 de controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă şi au depistat 55 de neconformităţi, pentru care au fost sancţionaţi 43 de angajatori. Principalele neconformităţi pentru care s-au aplicat sancţiuni au fost instruirea necorespunzătoare a personalului, neefectuarea controlului medical periodic, neefectuarea evaluării riscurilor, nepurtarea echipamentului individual de protecţie din dotare şi neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare şi la echipamentele de muncă.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here