Inspectorii ITM au descins la Avicarvil, punctul de lucru Târgu-Jiu, în ajutorul emigranților!

566

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, miercuri, 3 iulie 2019, în urma apariţiei în presă a unor informaţii cu privire la eventuale încălcări ale legislaţiei muncii, un control inopinat la un angajator care foloseşte în activitate cetăţeni străini. ,,În urma autosesizării, pentru efectuarea controlului, am solicitat sprijinul Biroului de Imigrări Gorj, reprezentanţii acestuia însoţiindu-i pe inspectorii de muncă în timpul verificărilor.
La sediul angajatorului s-au găsit 17 cetăţeni străini.
Având în vedere că persoana juridică pentru care lucrează aceştia are sediul social în judeţul Vâlcea, conform competenţei teritoriale, fişele de identificare, completate în timpul verificărilor, vor fi transmise la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea, pentru definitivarea controlului şi luarea măsurilor legale, în cazul în care acestea se impun”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
Gorjeanul a relatat că în ultimele zile, patru emigranți din Sri Lanka au fugit de la angajator, după ce câțiva dintre ei ar fi fost agresați de doi supervisori români.
Alți 12 au anunțat că vor să revină în țara lor.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here