Inspectorii IŞJ, în anchetă la Liceul Roşia de Amaradia

519

IMG_7305În cursul acestei zile trei inspectori din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean(IŞJ) Gorj şi liderul de sindicat ai unităţii de învăţământ se vor deplasa la Grupul Şcolar Industrial Roşia de Amaradia pentru a verifica la faţa locului, dacă acuzele lui Nicolae Gabriel Cotojman sunt fondate.

Reamintim că directorul liceului din Roşia de Amaradia, Nicolae Diaconu, şi cumnata acestuia, Luminiţa Sandu, profesoară în cadrul instituţiei de învăţământ sunt acuzaţi, de aceşti elevi ai şcolii, de abuz în serviciu şi de folosire în mod nejustificat a banilor colectaţi de la atelier1_marebeneficiarii cursurilor de instruire pentru maiştri. Cotojman s-a plâns deja Parchetului Judeţean Gorj dar şi IŞJ-ului că fosta sa dirigintă, Luminiţa Sandu, ar fi colectat de la grupa de maiştri, din care el făcea parte, diverse fonduri pentru “petreceri, cadouri şi plimbări”. Mai mult, pentru că nu a dat bani de protocol şi 200 de lei pentru amenajarea unei clase la examenul de absolvire, acestuia i s-ar fi refuzat examinarea la finalul celui un an şi jumătate de studiu. Ambii învinuiţi au susţinut însă că acuzele lui Cotojman nu ar fi adevărate, profesoara menţionând chiar că reclamantul ar avea “ceva personal” cu ea.

Gheorghe Mitescu, inspectorul adjunct al IŞJ Gorj, a declarat că astăzi trei persoane, adică trei inspectori şi liderul de sindicat, se vor prezenta la şcoală pentru a cere explicaţii celor implicaţi în acest scandal, ajuns însă pe masa procurorilor de la Parchetul Judeţean.

Reamintim că directorul liceului din Roşia de Amaradia, Nicolae Diaconu este, de asemenea, şeful organizaţiei PDL din această localitate în timp ce cumnata sa, Luminiţa Sandu, este şefa organizaţiei de femei de aici. Ambii sunt consilieri locali PDL, în cadrul Consiliului Local Roşia de Amaradia.

A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here