Inspectorii DSP verifică unităţile de alimentaţie şi cazare

143

În această perioadă, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj efectuează o serie de controale tematice la unităţile de alimentaţie publică şi cazare de pe raza judeţului nostru. Până în prezent nu au fost depistate nereguli, însă verificările continuă. Nu sunt scutite de controale nici depozitele alimentare en gross.

Ca de fiecare dată, în pragul sărbătorilor se intensifică şi controalele la proprietarii de pensiuni, hoteluri şi restaurante. Sunt verificări se fac şi la societăţile care comercializează produse de sezon, dar şi cofetăriile, depozitele de alimente, patiseriile şi altele, astfel încât populaţia să fie ferită de riscul achiziţionării unor produse neconforme. „În următoarea perioadă, anterioară sărbătorilor, colegii de la Inspecţia Sanitară de Stat, vor avea în atenţie unităţile care comercializează produse specifice acestor sărbători, depozite en-gross, unităţi de cofetărie, patiserie, alimentaţie publică, dar şi unităţi de cazare, care organizează evenimente specifice şi mese festive de sărbători, având în vedere că se aşteaptă şi un număr mare de turişti în special la munte”, explică Elena Piţian, reprezentanta Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Nicio amendă, până în prezent
Deşi controalele au fost demarate de zile bune, până în prezent, inspectorii DSP Gorj nu au aplicat nicio sancţiune, nefiind depistate nereguli. Totuşi, proprietarii societăţilor comerciale vizate de controalele specifice sezonului sunt nevoiţi să-şi ia toate măsurile şi să se asigure că îndeplinesc toate condiţiile de conformitate, deoarece verificările vor continua până la sfârşitul anului. „Până în prezent nu au fost depistate nereguli, dar controalele vor continua în perioada următoare. Noi sfătuim populaţia să fie atentă la ce şi cât mănâncă, de sărbători”, menţionează Piţian. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj sunt în alertă pentru că se doreşte evitarea oricăror posibile probleme pe care le-ar putea întâmpina consumatorii de servicii şi produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă. Tocmai de aceea inspectorii DSP Gorj au intensificat controalele în această perioadă.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here