Inspectorii DSP nu au găsit nereguli la ştranduri

131

În plin sezon estival, când mercurul urcă în termometre mult peste 30 de grade Celsius, gorjenii se grăbesc să ajungă la ştrand sau la piscină. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj efectuează controale în toate locaţiile cu piscine şi ştranduri, până în prezent nefiind identificate nereguli.

La nivelul judeţului Gorj funcţionează mai multe ştranduri şi piscine. De la începutul lunii iunie, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au demarat controale la ştrandurile şi piscinele din toate localităţile. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj vor să fie siguri că gorjenii nu vor avea probleme în urma petrecerii timpului liber la scăldat în locurile special amenajate în acest sens. În urma verificărilor efectuate nu au fost depistate nereguli „Avem opt ştranduri şi piscine în Gorj, în localităţi precum: Târgu-Jiu, Ţicleni, Săcelu, Arcani, Rovinari, Drăguţeşti. Toate sunt monitorizate de DSP. Până în prezent nu au fost depistate deficienţe. Fiecare administrator de piscină sau ştrand are obligaţia de a verifica periodic calitatea apei din bazin, de a recolta probe pentru depistarea existenţei clorului rezidual. Când reprezentanţii DSP merg în control, trebuie să li se pună la dispoziţie toate documentele necesare pentru a putea să justifice această activitate de control. La ora actuală noi suntem cu ochii pe toate ştrandurile şi sperăm să nu fie probleme”, explică Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Sfaturile specialiştilor pentru un scăldat sănătos
Pentru ca scăldatul să nu prezinte pericole este bine să fie respectate anumite reguli.
Astfel, celor cu afecţiuni dermatologice li se recomandă să evite ştrandurile sau bazinele publice până ce nu li se va îmbunătăţi starea de sănătate, să folosească toaletele, să poarte costum de baie şi să facă duş atât la intrarea în bazin cât şi la ieşire pentru distrugerea potenţialilor germeni de pe piele. Pe tot parcursul sezonului cald angajaţii DSP Gorj vor desfăşura controale periodice în vederea respectării normelor igienico-sanitare în vigoare de către deţinătorii de bazine şi piscine. De menţionat este faptul că anul trecut nu s-au aplicat sancţiuni în acest sens, pentru că nu au fost descoperite abateri. Reprezentanţii DSP au remarcat că, în comparaţie cu anii trecuţi, se poate observa o îmbunătăţire a condiţiilor şi o preocupare a patronatelor din acest punct de vedere.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here