Inspectorii DSP, cu ochii pe unitățile de alimentație publică

583

Sărbătorile se apropie cu paşi repezi şi se doreşte ca şi cetăţenii să beneficieze de servicii calitative, motiv pentru care unităţile de alimentaţie publică de pe raza judeţului Gorj au început să fie verificate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Ca de fiecare dată, se verifică respectarea normelor igienico-sanitare.

Anual, în pragul sărbătorilor se intensifică şi controalele la proprietarii de pensiuni, hoteluri şi restaurante. Se fac verificări şi la societăţile care comercializează produse de sezon, dar şi cofetăriile, depozitele de alimente, patiseriile şi altele, astfel încât populaţia să fie ferită de riscul achiziţionării unor produse neconforme. “În această perioadă, colegii mei de la Inspecţie efectuează controale pe unităţi de alimentaţie publică, unităţi care organizează mese festive, dar şi depozite de alimente. Se verifică respectarea normelor igienico- sanitare şi calitatea produselor, să nu pună în pericol sănătatea populaţiei”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Verificările continuă…
Proprietarii societăţilor comerciale vizate de controalele specifice sezonului sunt nevoiţi să-şi ia toate măsurile şi să se asigure că îndeplinesc toate condiţiile de conformitate, deoarece verificările vor continua până la sfârşitul anului. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj sunt în alertă pentru că se doreşte evitarea oricăror posibile probleme pe care le-ar putea întâmpina consumatorii de servicii şi produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă. Tocmai de aceea inspectorii DSP Gorj au intensificat controalele în această perioadă.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here