Inspectorii DSP au depistat deficienţe la şcoli

282

Pe lângă verificările de la spitale, centre de permanenţă şi alte unităţi, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au controlat şi şcolile din judeţ. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, au fost constatate deficienţe privind alimentarea cu apă curentă şi neigienizarea grupurilor sanitare.

Direcţia de Sănătate Publică desfăşoară diverse activităţi de control, în teritoriu. În ultima perioadă, au fost verificate mai multe şcoli şi, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, 20 de unităţi de învăţământ nu deţin nici până în prezent autorizaţie sanitară de funcţionare. “Inspectorii DSP au efectuat mai multe verificări la şcolile din judeţul Gorj, în urma cărora au fost depistate deficienţe legate de lipsa apei curente şi neigienizarea grupurilor sanitare. Ca de fiecare dată, s-a constatat că sunt probleme, pe care nu credem că reprezentanţii unităţilor de învăţământ le vor remedia până la începutul noului an şcolar. În această perioadă se lucrează la obţinerea avizelor pentru instalaţiile de alimentare cu gaz şi pentru centralele termice, igienizarea spaţiilor şcolare şi achiziţia combustibilului pentru iarnă”, a spus Elena Piţian.
La nivelul judeţului Gorj funcţionează un număr de 110 unităţi de învăţământ de stat cu personalitate juridică şi opt unităţi de învăţământ particulare.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here